• Belaraghi
  • Kelimutu
  • Komodo
  • Cancar
  • Naru - Bajawa

Cruise Ombak Putih of Katharina: 8 dagen Bali - Komodo - Flores -

Cruise Bali - Komodo - Flores

Een heerlijke cruise van een week langs verrassende culturen, exotische flora en fauna (Komodo varanen) op een originele Buginese schoener.

Aan boord van de Ombak Putih beschkt u over een luxe 2-persoons hut met AC en prive badkamer.

Laat u verwennen en verrassen!

Vertrekdata

Vertrek vanuit Sanur Bali:

2018
27 september

2019
3, 11, 22 april
6, 24 mei
11, 29 juni
17 juli
4, 22 augustus

2020
3 mei
6, 24 juni
12 ,30 juli
17 augustus
4, 22 september
Aanbetaling 25%
Restbetaling 3 maanden voor vertrek
Annuleringskosten:
Tot 90 dagen voor vertrek: 25%
90 tot 60 dagen voor vertrek: 50%
Binnen 60 dagen voor vertrek: 100%

Inclusief:
•AC Hut
•Eigen douche/toilet
•Ontbijt, lunch en diner
•Thee en koffie
•Excursies
•Snorkel uitrusting en zee kano's. -
•Transfers

Exclusief:
•Binnenlandse vluchten (Flores-Bali ca € 100)
•Alcoholische dranken
•Fooien

Prijsoverzicht Price overview

Cruise Ombak Putih of Katharina: 8 dagen Bali - Komodo - Flores

2 persons (Double or twin room)

22-07-2019 - 31-12-2019
€ 2892.00 p.p per arrangement
01-01-2020 - 31-12-2020
€ 2955.00 p.p per arrangement

1 person (single room)

22-07-2019 - 31-12-2019
€ 5062.00 p.p per arrangement
01-01-2020 - 31-12-2020
€ 5172.00 p.p per arrangement

RouteRoute

Programme

Dag-1

Vanuit Sanur vertrekt u voor de gezamenlijke transfer naar Amed. In dit prachtig aan de oostkust van Bali genestelde plaatsje kunt u zich ontspannen, in de heuvels wandelen of een eerste poging wagen om te snorkelen onder begeleiding van uw tourleader. Tijdens het diner of tijdens uw sundowner gezeten aan de strand bar maakt u kennis met mensen uit alle delen van de wereld die de komende reis aan boord uw reisgenoten zullen zijn.

Dag 2

Na het ontbijt, mogelijk gevolgd door een kort moment van zwemmen of snorkelen, scheept u zich in aan boord van de Katharina of van de Ombak Putih, trotse Buginese schoeners, gebouwd in de gelouterde traditie van door de eeuwen heen beproefde houten scheepsbouw. Vanaf nu treedt u in de voetsporen van de ontdekkingsreizigers. Met een kleine groep gelijkgestemden gaat u een reeks zeer uiteenlopende eilanden in het fascinerende oosten van Indonesië verkennen.

Na het lichten van het anker steekt u tussen Bali en Lombok de zgn. Wallace Lijn over, genoemd naar de beroemde Victoriaanse natuuronderzoeker Alfred Russel Wallace. Wallace ondekte dat planten en dieren ten oosten van deze lijn op die van Australie leken terwijl die ten westen verwnt waren aan de planten en dieren van Azie.

In de loop an de middag komt u aan bij Gili Trawangan voor de west kust van Lombok. Hier kunt u zwemmen, snorkelen, duiken, peddel boarden, kajakken of zonnebaden op het witte zand.. An het begin van de avond wordt koers gezet naar Noord Lombok.

Dag 3

Voor anker aan de noordkust van Lombok, gaat u na een hartig ontbijt van boord voor een tour naar het traditionale dorpje Senaru. Een vrouwelijke gids leidt ons langs huisje met rieten daken en tuinen vol fruit en kruiden. We proeven het leven van de lokale Sasak bevolking. Langs een trap dalen we af naar een 40 meter hoge waterval, waarin we even een bad kunnen nemen. Lopend langs een oud irigatiekaneel hebben we een prachtig uitzicht over de rijstvelden naar de zee. Dit gebied is de geboorteplats van het unieke Wektu Telu geloof dat animistische praktijken vermengt met Islam. Als de tijd het toelaat bezoeken we Bayan Beleq, uit de 16e eeuw de oudste moskee van Lombok met bamboe wanden en een dak van grasvezels. Misschien zien we hier ook wevers en spinsters hun ambacht beoefenen. Nadat we aan boord hebben geluncht gaan we een kijkje nemen bij de koraalriffen van Gili Sulat, een beschermd natuurgebied.

Dag 4

We worden wakker bij het eiland Moyo, ten noorden van Sumbawa. Na het ontbijt begeven we ons naar de (ondiepe) Diwa Mba waterval, waarboven een dik touw is gepannen. We wanen ons Tarzan, slingeren aan het touw naar beneden en laten ons in de poel onder aan de waterval plonzen. Of we nemen vanaf de kant een kalm bad. Rond het middaguur kom en we aan bij Satonda, een mysterieus, vulkanisch eiland waarvan het kratermeer met zeewater werd gevuld door de aanstormende tsunami na de uitbarsting van de Tambora op Sumbawa in 1815. Het was de hevigste uitbarsting sinds mensenheugenis en de oorzaak van een ‘zomerloos jaar’ in 1816 en hongersnoden in Europa en Amerika. De bevolking heeft in ‘wensbomen’ langs het kratermeer wensen aan stenen opgehangen. Komen de wensen uit, dan moet men terug naar om een dankoffer te brengen. Langs het strand van Satonda ligt een prachtig veelkleurig rif met honderden vissen waar men zich op een zachte stroming langs kan laten drijven voor een magistrale sightseeing. Om het magische geheel te completeren steken er bij zonsondergang duizenden vliegende honden van Satonda over naar het vasteland om voedsel te gaan zoeken en de volgende morgen weerom te keren. De schemering is gevuld met klapwiekende contouren van duizenden mythologische vogels.
‘s Nachts varen we langs de oostkust van Sumbawa.

Dag 5

Vroeg in de ochtend komen we aan bij Pulau Sangean, een actieve vulkaan die 1800 meter stijl uit zee oprijst. Het dorpje aan de voet is maar voor een deel van het jaar bewoond wegens de periodieke activiteiten van de vulkaan. De vruchtbaarheid houdt mens en dier evenwel in de ban om landbouw en veehouderij te bedrijven. Soms zwemmen waterbuffels in zee om af te koelen. Aan de noordkant stijgen luchtbellen gevuld met vulkanisch gas op tussen het koraal, wat een bijzonder gezicht is.
Later in de middag arriveren we bij de witte stranden van Banta, het eerste eiland van de Komodo archipel. Een paradijselijke sfeer na de onheilspellende magie van de natuur die we achter ons hebben gelaten. De resterende uren brengen we door met zwemmen, snorkelen en het beklimmen van de heuvel om van het uitzicht te genieten. ‘s Avonds zetten we koers naar Komodo eiland.

Dag 6

We liggen op de ree voor Komodo eiland, een van de 80 eilanden waaruit de Komodo archipel bestaat. Onder leiding van een parkwachter maken we een trek door het savanne-achtige, dorre en hobbelige landschap, de ideale habitat voor de ontzagwekkende reuzehagedissen, de Komodo varanen, die we - op veilige afstand – zullen tegenkomen. Onderweg zien we misschien herten, wilde zwijnen, geelkuif kaketoes, boshoenen, vlinders en zeldzame orchideen temidden van grillige vijgebomen en de kenmerkende scherp getande lontar palmen. Een prehistorisch landschap op armlengte en het wachten is op de dinosauriers! Eentje komt aangewaggeld, zijn
-3-
gevorkte tong sprietsend en tastend op zoek naar vijand of prooi. De oertijd staart ons in het gezicht. Na deze les in de prehistorie brengen we een bezoekje aan het plaatselijke dorpje waar varkens en kippen onder de huizen op palen rondscharrelen. Terug aan boord varen we richting Pantai Merah, het ‘rode strand’. De naam is ontleend aan stukjes rood koraal die zich met het witte zand hebben vermengd. We snorkelen hier boven een van de mooiste koraalriffen van oost Indonesie dat uitzicht biedt op een onwaarschijnlijke verscheidenheid aan vissen en koraal formaties, komen ogen tekort om alles in ogenschouw te nemen. Later gaan we naar het Makasar rif waar we hopen op een ontmoeting met wiekende manta roggen. De dag wordt besloten bij Gili Lawa Darat voor een laatste snorkel ervaring en een klim naar de plaatselijke heuveltop vanwaar we uitzicht hebben op een magistrale zonsondergang.

Dag 7

Vandaag bezoeken we het eiland Rinca, het grootste van de archipel. Opnieuw zullen we onder begeleiding van een park-ranger de Komodo varanen tegenkomen, die volgens de geleerden waarschijnlijk aan de wieg stond van de Chinese Draak. Ook zien we misschien apen, wilde buffels, wilde paarden en herten. Uitzichtpunten onderweg bieden magnifieke panorama’s over land en zee. ’s Middags maken we weer een snorkel stop bij Siaba eiland waarna we het lieflijke Kelor zullen aandoen en vervolgens kunnen kiezen voor een kort bezoek aan het buureiland Kukusan waar zgn. ‘zeezigeuners’ (Bajao) hun huizen op palen boven het water hebben gebouwd. ’s Avonds vieren we onze ‘Grand Finale’ op een onbewoond eiland waar de crew bij het schijnsel van een kampvuur een barbecue bereidt en er op het strand zal worden gedanst bij levende gitaarmuziek en zang. De scroboscopische sterrenhemel vormt het sluitstuk van een onvergetelijke dag.

Dag 8

Degenen die vroeg op zijn kunnen nog een laatste keer zwemmen of snorkelen voordat we de baai van Labuhanbajo binnenvaren. Om 9 uur gaan we per bus op weg naar het dorpje Melo. Hier wonen we een uitvoering bij van de zgn ‘Caci’, een ritueel ‘zweep-gevecht’ tussen twee lokale gladiatoren die, bewapend met zweep en schild endansend op het ritme van traditionele akoustische instrumenten, elkaar een wond op de rug pogen toe te brengen. De mannen van West-Flores zijn befaamd om hun moed en behendigheid en daarvan getuigt de bliksemsnelle onverschrikkenheid waarmee ze zich in de strijd werpen. De winnaar wordt luid toegejuicht door de bevolking. De voorstelling wordt afgesloten met traditionale dansen van de streek.
We keren terug aan boord voor een laatste lunch, waarna u per bus naar het vliegveld wordt gebracht voor uw terugvlucht naar Bali.

Your stay

Ombak PutihDe Ombak Putih is een originele Buginese schoener met 12 luxe 2-persoonshutten, elk met AC en eigen badkamer. Aan dek kunt u heerlijk genieten van de... meer info more info Informations supplémentaires

Alor, Flores and Komodo

Alor, Flores and Komodo are part of the small Sunda islands, that’s to say Nusa Tengagara. The archipelago runs from Lombok in the West to Timor in th...

Sanur

Sanur is located directly on the Indian Ocean. The beach of Sanur beach is protected by a reef at some 100 meters off shore, which means that the wa...

Amed

Amed is a small fishing village in the eastern extreme of Bali. From here, many diving activities are organised. There is a lagoon that is used for d...

Gili Air

Gili Air is from the 3 Gili islands the closest to Lombok. By boat it takes circa 20 minutes from Lombok to this beautiful Island, from Bali you’ll ...

Senaru

Senaru is a tiny little village in the mountains on the northern flank of the Rinjana volcano. It’s also the finish of our 3-day Rinjana expedition. ...

Komodo

Komodo is a volcanic island far from the modern world where you really feel like being back in prehistoric times. The entire island is a National Pa...

Rinca

Rinca is a small island next to Komodo. Here, accompanied by experimented rangers, you are going to walk and look for big Komodo dragons. These Komo...

Labuan Bajo

Labuan Bajo is a fast growing fishing town at the western end of Flores. From here boats sail, among other places, to Rinca and Komodo. From here yo...

Map Bali-Komodo-Flores
Amed beach
AmedAmed is a small fishing village in the eastern extreme of Bali.
From here, many diving activities are organised. There is a lagoon that is used for diving course and a coral reef is just a few minutes swim away from the coast. There are also quite a... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Gili Air
Gili AirGili Air is from the 3 Gili islands the closest to Lombok.
By boat it takes circa 20 minutes from Lombok to this beautiful Island, from Bali you’ll go first to Gili Trawangan, which takes about one hour and a half and then to Gili Air.
There’s no... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Komodo varaan
KomodoKomodo is a volcanic island far from the modern world where you really feel like being back in prehistoric times.
The entire island is a National Park where about 5000 Komodo Dragons live.
Here, accompanied by experienced rangers, you’ll make a w... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Labuan Bajo, Flores
Labuan BajoLabuan Bajo is a fast growing fishing town at the western end of Flores.
From here boats sail, among other places, to Rinca and Komodo.
From here you also have beautiful views of the various islands in the area.
It’s The place to take your sunset ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Rinca
RincaRinca is a small island next to Komodo.
Here, accompanied by experimented rangers, you are going to walk and look for big Komodo dragons. These Komodo dragons can weigh up to 70 kg and be 3 meters long. This unique experience allows you to see them... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Sanur
SanurSanur is located directly on the Indian Ocean.
The beach of Sanur beach is protected by a reef at some 100 meters off shore, which means that the waves are much gentler than in Kuta.
Sanur is a quiet old fishing village with lots of hotels, resta... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Senaru wandeling
SenaruSenaru is a tiny little village in the mountains on the northern flank of the Rinjana volcano. It’s also the finish of our 3-day Rinjana expedition. In and around Senaru it is wonderful walking, with a mix of nature, traditional Sasak villages, rice... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat