• Tobameer
  • Samosir
  • Tangkahan
  • Bohorok

Rondreis 26 dagen Trans-Sumatra -

26 dagen Trans Sumatra

Een prachtige reis van noord-west naar zuid-oost Sumatra met een aaneenschakeling van hoogtepunten!

Medan, de jungle en orang hutans in Bohorok, Brastagi en het Tobameer, de Minang Kabau hooglanden met Bukittinggi, het meer van Maninjau,de Anaikloof, het Kerinci natuurreservaat en Kerinci Seblat national park, Bengulu beachfront hotel, de havenstad Palembang, een onvergetelijke boottocht over de rivier Way Kanan, het olifanten rehabilitatiecentrum en 2 overnachtingen in Bandar Lampung met uitzicht over de straat Sunda.
-Intercontinentale vluchten Amsterdam- Medan, Bandar Lampung via Jakarta naar Amsterdam incl. alle luchthaven- en veiligheidsbelastingen
-tour en alle in de reis genoemde transfers op basis van vervoer per luxe touringcar
-verblijf in eenvoudige genoemde hotels incl. ontbijt
-begeleiding door ervaren Engels of Nederlandssprekende gids
-genoemde excursies incl. bezoek aan Bohorok Orang Oetang natuurreservaat en Olifantentrainingscentrum.
•Ferry Prapat-Samosir-Prapat
•1 x Diner met Vocal group Rony op Samosir

Exclusief
•Overige maaltijden
•Optionele Excursies
-Persoonlijke uitgaven en fooien
•Camerafee ter plaatse, afhankelijk van camera
•Boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds €30 per boeking
-Reis en annuleringsverzekeringen

Prijsoverzicht Price overview

Rondreis 26 dagen Trans-Sumatra

4 persons (2 x double or twin room)

2 persons (Double or twin room)

1 person (single room)

Inclusief

-Intercontinentale vluchten Amsterdam- Medan, Bandar Lampung via Jakarta naar Amsterdam incl. alle luchthaven- en veiligheidsbelastingen -tour en alle in de reis genoemde transfers op basis van vervoer per luxe touringcar -verblijf in eenvoudige genoemde hotels incl. ontbijt -begeleiding door ervaren Nederlandssprekende gids -genoemde excursies incl. bezoek aan Bohorok Orang Oetang natuurreservaat en Olifantentrainingscentrum.

Extra informatie

-Optionele excursies -Lunches en diner -Kosten Visa on Arrival (US$ 25 of ca 20 Euro) -Lokaal te betalen vertrekbelasting (ca € 10) -Verzekeringen -Boottocht Way Kanan (optioneel) -Boekingskosten: € 25,00 en Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking. Opmerkingen: -Ticketprijzen zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Het kan zijn dat bij boeking deze klasse niet meer beschikbaar is en dat er een toeslag moet worden berekend.

Programme

Dag-1

Vertrek vanaf Schiphol. Tijdstip en route afhankelijk van de maatschappij.

Dag-2

Aankomst in Medan. Overnachting in Hotel Deli River gelegen even buiten Medan midden in een tropische tuin. U kunt hier uitrusten van de lange reis en wandelen in de omgeving.

Dag-3

Medan - Bohorok, het orang utan rehabilitatiecentrum. In de ochtend stadstour Medan langs de nog bestaande Nederlandse architectuur. Omstreeks het middaguur vertrek naar Bohorok (Bukit Lawang) aan de prachtige Bohorok rivier. 2 overnachtingen in Bukit Lawang Cottages of hotel Rindu Alam Bohorok.

Dag-4

Bohorok - eigen programma. In dit natuurreservaat kunt u de orang utans in hun natuurlijke omgeving zien tijdens het voederen. Hiervoor moet een wandeling van drie kwartier door de jungle naar de voederplaats worden gemaakt. De sportieve wandelaar kan hier jungletracks maken met een gids van meerdere uren. Hiervoor is een goede conditie en schoenen met goed profiel vereist. Overnachting in Bohorok.

Dag-5

Bohorok - Brastagi. In de ochtend vertrek naar Brastagi, het bergdorpje in het Karo hoogland. Brastagi is al sinds de jaren twintig een populair 'tourist resort' vanwege het aangename koele klimaat en de mooie omgeving. In Brastagi kunt u naar de fruitmarkt om de heerlijke mangistan, rambutan, marquisa en andere tropische vruchten te kopen. Ook kunt u naar het Karo Batak dorpje Peceren waar de mensen nog in traditionele Karo huizen wonen. Overnachting in hotel Sinabung of hotel Brastagi Cottage of hotel Sibayak in Brastagi.

Dag-6

Brastagi - Samosir in het Tobameer. Mooie route door het Karo Hoogland langs ananas- kruidnagel- en gemberplantages. Onderweg stop bij het Koningshuis van de Batak Simalungun stam in Pematang Purba en de Sipisopiso waterval. In de namiddag aankomst in Prapat aan het Tobameer vanwaar wordt overgestoken naar het beroemde eiland Samosir. De auto gaat mee. 3 overnachtingen in hotel Toledo Inn of hotel Carolina op Samosir direct aan het meer.

Dag-7

Samosir - tour naar de traditionele Toba Batak dorpjes Tomok, met de Koningsgraven, Ambarita met haar executietafels en Simanindo waar men traditionele Batak dansen kan zien. Overnachting op Samosir.

Dag-8

Samosir - eigen programma. Deze dag kunt u mooie wandelelingen maken over dit prachtige eiland of heerlijk zwemmen in het Tobameer.
Het diner wordt u aangeboden in het gezellige Marysca's restaurant met een optreden van de vocal group.
Overnachting op Samosir

Dag-9

Samosir - Padang Sidempuan of Sipirok. In de ochtend oversteek naar Prapat vanwaar verder wordt gereden naar Padang Sidempuan of Sipirok in Zuid Tapanuli. Mooie route langs de zuidkant van het Tobameer met prachtige rijstvelden en hoge Batak Koningsgraven. Onderweg passeert u de hete zwavel bronnen bij Sipoholon. Overnachting in hotel Natama in Padang Sidempuan of hotel Torsibohi in Sipirok.

Dag-10

Padang Sidempuan - Bukittinggi. De route naar Bukittinggi in het Minang kabau hoogland voert u dwars door de bergketen Bukit Barisan van Sumatra. Het is een indrukwekkende tocht waarbij u door een muur van tropisch regenwoud het land van de Minangkabau wordt binnengereden. Onderweg passeert u de evenaar in het stadje Bonjol en het Jambi natuurreservaat. In de namiddag aankomst in het koele aangename stadje Bukittinggi. 2 overnachtingen in hotel Denai of hotel Pusako in Bukittinggi.

Dag-11

Bukittinggi - stadstour. In de ochtend stadstour door Bukittinggi naar Fort De Kock, het museum en de markt. Het voormalige Fort de Kock ligt op een strategische positie waarbij u een prachtig uitzicht heeft over het beroemde ravijn 'Karbouwengat' (Ngarai Sianok). Daarna vertrek naar Pagaruyung, Batusangkar, het Harau natuurreservaat en het meer van Singkarak. In het paleis in Pagaruyung kunt u de verschillende aspecten zien van het matriarchale samenlevings patrroon van de Minangkabau. Het Harau natuurreservaat is beroemd vanwege grote rotsformaties en de prachtige vlinders. Bij Batusangkar zijn historische rotsinscripties in het sanskriet. Op de terugweg naar Bukittinggi komt u langs het meer van Singkarak. Overnachting in Bukittinggi

Dag-12

Bukittinggi - Maninjau. De route naar het Maninjau meer voert langs het dorpje Kota Gadang, gelegen aan de overzijde van het Karbouwengat. Voor de sportieve wandelaar is een tocht door het diepe Karbouwengat naar het pittoreske zilverdorpje Kota Gadang haast een must. Vanuit Kota Gadang wordt u met de auto opgehaald voor vertrek naar het mysterieuze meer van Maninjau met een afdaling langs de weg met de vierenveertig bochten. Het meer is schoon en stil en men kan er heerlijk zwemmen. Overnachting in hotel Nuansa Maninjau, bovenop de berg met fraai uitzicht over het meer

Dag-13

Maninjau - Padang via de Anai kloof en Anai waterval. De havenstad Padang aan de Indische oceaan is het economisch centrum van West Sumatra. Na aankomst stadstour. Overnachting in hotel Pangeran’s Beach in Padang.

Dag-14

Padang - Sungai Penuh - Kersik Tuo in het Kerinci natuurreservaat. Deze dag rijdt u langs de prachtige westelijke kustweg van Sumatra. Overnachting at Subandy Homestay in Kersik Tuo in het beroemde Kerinci natuurreservaat. (eenvoudig).

Dag-15

Kersik Tuo. Excursie door het nationale park Kerinci Seblat. Voor de sportieve wandelaar bestaan er talloze mogelijkheden tot jungle tochten met een plaatselijke gids. Hoogtepunten zijn het kratermeer Gunung Tujuh en de Kerinci vulkaan. Overnachting in hotel Aroma in Sungai Penuh

Dag-16

Sungai Penuh - Bengkulu langs de westelijke kustweg van Sumatra. Bengkulu heeft veel Engelse invloeden ondergaan tijdens het gouverneurschap van Stamford Raffles gedurende de Napoleontische tijd. In Bengkulu overnacht u in een fijn hotel direct aan zee. 2 overnachtingen in hotel Horizon in Bengkulu.

Dag-17

Bengkulu - eigen programma. U kunt excursies maken langs de mooie kust of de oude stad Bengkulu verder verkennen. Zeer de moeite waard te bezichtigen is het ford Malioboro (Marlboro) in de stad. Ook kunt u het huis bezoeken waar Soekarno tijdens de politionele acties door de Nederlandse regering was geinterneerd. Overnachting in Bengkulu

Dag-18

Bengkulu - Palembang. Vanuit de provincie Bengkulu rijdt u oostwaarts naar de belangrijke havenstad Palembang, de tweede stad van Sumatra, aan de indrukwekkende Musi rivier. 2 overnachtingen in hotel Swarna Dwipa in Palembang.

Dag-19

Palembang - stadstour. Palembang was achthonderd jaar geleden het centrum van Sriwijaya koningrijk waar nog resten van te zien zijn. Vanaf de achttiende eeuw was de stad een belangrijk handelscentrum voor de Nederlanders met als gevolg dat we nog een oude Nederlandse vesting kunnen zien alsmede het voormalige Gouverneurshuis. Zeer de moeite is verder om een boottocht te maken over de brede Musi rivier. Overnachting in Palembang

Dag-20

Palembang - Bandar Lampung. Deze dag maakt u een lange tocht door Zuid Sumatra naar Bandar Lampung. Hier aangekomen overnacht u in een hotel met fraai uitzicht over de straat Sunda, de zee-engte tussen Java en Sumatra.
Overnachting in hotel Marcopolo in Bandar Lampung

Dag-21

Bandar Lampung - Way Kanan. Op het einde van uw Sumatra tour gaat u naar een van de hoogtepunten van Sumatra's wildlife, het natuurreservaat Way Kanan. In dit toeristisch onondekte beschermde gebied overnacht u op een open plek aan de lieflijke Way Kanan rivier in lodges van de boswachterij (eenvoudig). 2 overnachtingen in Motel Kalpataru in Way Kanan

Dag-22

Way Kanan - (optioneel): boottocht over de rivier. De boottocht over deze stille jungle rivier geeft u de mogelijkheid vele wilde dieren van dichtbij te zien. U vaart onder overhangende lianen en woudreuzen waarboven in apen krijsen.
Way Kanan is een ervaring die u niet licht zult vergeten. Overnachting in Way Kanan

Dag-23

Way Kanan - excursie naar het olifanten training centrum in Way Kambas. Gebaseerd op het zelfde principe als in Lhokseumawe is hier in Zuid Sumatra een tweede olifanten training centrum opgericht. De wilde olifanten worden hier getraind voor boswerkzaamheden en als toeristische attractie. Zo kan men in Way Kambas olifanten zien voetballen. In de namiddag aankomst in Bandar Lampung waar u overnacht in een fijn hotel aan de straat Sunda. 2 overnachtingen in hotel Marcopolo in Bandar Lampung

Dag-24

Bandar Lampung - eigen programma. Overnachting in Bandar Lampung.

Dag-25

Bandar Lampung - vliegveld voor de vlucht naar Nederland via Jakarta.

Einde van een bijzondere Sumatra tour.

Dag-26

Aankomst te Schiphol.

Your stay

Bandar LampungBandar lampung in South-West Sumatra is the capital of the province Lampung.
The city is actually composed of 2 cities, Telukbetung and TanjungKarang.
It’s a point of departure and arrival of ferries and planes from and to Jakarta when travelling... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
BengkuluBengkulu (Bengcoolen) is an old university town in South West Sumatra.
It was founded by the English in 1685, the English Fort Marlborough was built by them in 1762 and is still there.
The city is located on the coast of the sparsely populated prov... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
BohorokBohorok is most known for its orangutan rehabilitation centre in Bukit Lawang which was founded in 1973 by Regina Frey and Moinca Boemer.
Since that time over 200 orangutans have been integrated again into their natural environment.
Bohorok is s... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
BrastagiBrastagi, situated on the way from Medan to Lake Toba, is a small town in the Karo Highland that is known for its fruit market. The cool climate makes that tomatoes, oranges, carrots and exotic fruit grow abundantly. Going to the market is for fruit... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
BukittinggiBukittinggi (high hill) is situated in the middle of Sumatra in the Minangkabau highland.
In the past this city was known as Fort de Cock, the bell tower built by the Dutch in 1926, which you still can visit on the town square.
In the Natural Par... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Mesjid Raya Medan
MedanMedan is the busy capital of North-Sumatra. Tours over Sumatra generally start from Medan. It has good connections with Singapore, Kuala Lumpur. The population of Medan amounts to approximately 2,5 million inhabitants. The major attractions are the ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Samosir - graf koning Sidabutar
SamosirSamosir is the name of the small island in Lake Toba. There are a few villages on Samosir, of which Tuktuk is the best know because of the hotels.
Other known places on the island are Tomok and Ambarita, where you can see much of the traditional B... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat