• Cambodja Angkor Wat

Bouwsteen Cambodja Angkor 4 dagen -

Cambodja Angkor Bouwsteen

Deze 4-daagse bouwsteen is gemakkelijk te combineren met een reis naar Thailand of Laos. U logeert 3 nachten in naar keuze het centraal gelegen Bopha Siem Reap Boutique hotel of het net buiten Siem Reap gelegen Lotus Lodge in een bungalow. Vanuit hier maakt u een 2-daagse excursie naar de wereldberoemde Angkor tempels, deze vormde het hoogtepunt van de geschiedenis van het Khmer-rijk.

Inclusief

- 3 overnachtingen in genoemd hotel (of gelijkwaardig) incl. ontbijt - transfers luchthaven - hotel v.v. - vervoer per tuktuk, toeslag indien per a/c auto of minibus € 20,00 p.p. - entreegelden voor 2-daagse pas Angkor tempels - picknick lunch op dag 2, lunch in lokaal restaurant op dag 3

Extra informatie

- Exclusief: optionele excursies, overige maaltijden, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen. Boekingskosten: € 25,00 per boeking. Opmerking: van maart tot mei is het erg benauwd en kan het kwik hoog oplopen, deze periode is echt minder geschikt om de tempels te bezoeken.

Programme

Dag 1:

Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap volgt de transfer naar het net buiten Siem Reap gelegen Lotus Lodge of Bopha Siem Reap Boutique Hotel, gelegen op loopafstand van de hoofdstraat in Siem Reap met talloze restaurants en shops. Neem een verfrissende duik in het zwembad en rust uit van uw vliegreis.

Dag 2:

Vanmorgen haalt de chauffeur u op en bezoekt u de Bantey Srei en Banteay Samre. Deze eerste tempel, vertaald het Citadel van de vrouwen, ligt op 45 km afstand van Siem Reap. Gebouwd rond 1000 n. Chr. was dit oorspronkelijk een Shiva tempel. Beide tempels zijn goed bewaard gebleven. De Bantei Samre is later gebouwd, rond 1175 na Chr. en is zeker de mooiste gelijkvloerse tempel in de stijl van Angkor Wat. Op de reliëfs zijn scenes uit de Visjnoe-Krischna legenden te zien. Na de picknick lunch (incl.) bij de rivier bekijkt u de Ta Phrom en Preah Kahn. De Ta Phrom wordt ook wel de Jungle tempel genoemd door de vele boomwortels die in de tempel zijn doorgegroeid. Het is een ongelofelijk schouwspel! De Preah Kahn, vertaald: Heilig zwaard, is gebouwd rond 1230 na Chr. ter ere van de vader van de vorst. Het is één van de grootste complexen en het heeft ook een Straat der Reuzen, net als de Angkor Thom. Vervolgens reist u weer terug naar uw hotel.

Dag 3:

Vandaag bezoekt u de tempels van de kleine rondgang: de Angkor Thom, de Bayon, de Bhaphuon, het terras van de Olifanten en de Lepra Koning en als laatste de meest magnifieke tempel van allemaal: de Angkor Wat.
Angkor Thom, vertaald Grote Stad, is bekend van de gezichten van de Koning. Het heeft 5 poorten en een Straat der Reuzen over de gracht. De Bayon Tempel die er pal achter ligt is een tempelberg van 3 verdiepingen en een buitengalerij. De Bhaphuon Tempel, vertaald: Koperen Toren, was het middelpunt van de stad van de koning. Vanaf het Terras van de Olifanten namen de koninklijke leden processies, parades en spelen op het Grote Plein ervoor waar. Het Terras van de Leprakoning is genoemd naar het beeld dat daar heeft gestaan van de stichter van Angkor. Hij is aan lepra gestorven. Als laatste bezoekt u de Angkor Wat, Hier kunt u de mooiste foto's bij zonsondergang maken en u kunt hier een uitgebreide wandeling maken om het complex heen, zo krijgt u een idee van de enorme omvang. Het is niet bekend of het een tempel of mausoleum was. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

Dag 4:

Na het ontbijt kunt u tot 12.00 uur op uw kamer blijven. In overleg heeft u een transfer naar de luchthaven voor het vervolg van uw reis.

Your stay

Sonalong Boutique Village & Resort Gelegen in een rustige woonwijk op loopafstand van het centrum en de winkelstraten is dit boutique hotel een oase van rust. Er is 24 uur roomservice e... meer info more info Informations supplémentaires
Siem ReapSiem Reap ligt in het Noord-Westen van Cambodja.
Ondanks dat het een van de armste regio's in Cambodja is, is het misschien wel de regio die het rijkst is aan cultuur en natuur.

Zo vindt u op slechts enkele kilometers afstand van Siem Reap het T... Meer infoMore infoInformations supplémentaires