• Rinjani
  • Lombok Cidomo Gili Trawangan
  • Perama resort
  • Manta dive
  • Senaru
  • Tetebatu

Tour module 3 days Rinjani trekking

Dag 1 Van het Rinjani informatie centrum naar Plawangan-1

Na registratie bij het Rinjani Information Centre in het bergdorpje Sembalun Lawang bezoekt u het Volcanology Centre waar u veel over de Rinjani vulkaan te weten komt. Het informatiecentrum vertelt over de route, de gebruiken en waar op te letten om een prachtige trekking te maken. Dan starten we de trekking vanaf 1.565 meter en wandelen we de eerste drie uur vals plat door steppeachtig landschap. We houden pauze bij Post-2 Tengengean. Daarna wordt het serieuzer klimmen. De komende drie en een half uur klimmen we naar 2.639 en slaan de tent op bij de kraterrand van Plawangan-2.

Dag 2 Van Plawangan-2 naar het kratermeer

De echte klimmers staan om 3 uur 's nachts op om de top van de Rinjani te beklimmen (zie verderop). Wie het rustiger aan wil doen gaat na het ontbijt in een rustig tempo bergaf naar het kratermeer. De middag is heerlijk relaxed aan het meer of om lekker op temperatuur te komen in de nabijgelegen hotsprings.

Naar de top!

Om 3 uur 's nachts klimmen we in het donker nog ruim duizend meter naar de top van de Rinjani op 3.726 meter hoogte. Als we geen pech hebben zien we hier een van de mooiste zonsopgangen uit uw leven. Rond half zeven zijn we terug bij het kamp voor een welverdiend ontbijt.

Dag 3 Van het kratermeer via Plawangan-1 naar Senaru

Na het ontbijt klimmen we in drie uur naar de andere kraterrand, de Plawangan-2 Sembalun op 2.639 meter hoogte. Langs het pad vinden we Edelweiss en genieten we van het prachtige uitzicht over de krater in het meer, maar ook het uitzicht op de tropische oceaan en Sumbawa. Na een afdaling van circa drie en half uur komt u bij Pada Balong aan op circa 1800 meter. Bij de graslanden graast het vee van de lokale bevolking en heeft u een mooi uitzicht op de Bumbung dorpjes Sembalun en Sembalun Lawang. Deze dorpjes staan ook bekend om hun koffie en knoflook productie. Na ongeveer 4 uur wandelen komt u weer bij het Rinjani Trekking Centre uit in Sembalun Lawang en eindigt uw tour.

Rinjani map

Kunnen wij u helpen? Need help?
Sluiten Close

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via +31(0)88 - 81 11 999 of vul hier het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. If you have any questions, please contact us via +31(0)88 - 81 11 999 or fill out our form here. We will get back to you as soon as possible.

Merapi is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00
Telefoon: 088 - 81 11 999 Wilt u teruggebeld worden? Vul dan ons terugbelformulier in.
In noodgevallen zijn wij vanuit het buitenland bereikbaar op +31-6-1240 9137

U kunt ook een afspraak maken, met ons chatten, het contactformulier invullen of een e-mail sturen aan
Merapi can be reached on workdays between 09:00 and 17:00.
Phone: 088 - 81 11 999 Do you want us to call you? Fill out our call-me-back form.
In case of emergency, we can be reached from abroad via +31-6-1240 9137.

U can also make an appointment, chat with us, fill out our contact form or send an e-mail to

Start livechat

Sluit livechat Close livechat