• Thailand

Individueel onbekend Thailand en natuurreis -

Onbekend Thailand en natuurreis

Dit is een avontuurlijke 17-daagse natuurreis voor de natuurliefhebber en actieveling.
U bezoekt na Bangkok eerst Kanchanaburi, bekend van de River Kwai, waar u overnacht op de Jungle Rafts zonder electriciteit. U maakt hier ook een treinreis naar Nam Tok. Vervolgens reist u door naar het Khao Yai National Park, waar u op wandelsafari gaat. U reist door naar Phimai waar u de prachtige Khmer ruines bezoekt en overnacht in Khon Kaen. U maakt een wandeling in een natuurpark en overnacht in een sfeervol guesthouse aan de Mekong in Chiang Khan. Daarna reist u via een prachtige bergroute door dichte jungle naar Phitsanulok waar u overnacht. Tijdens deze rit rijdt u langs een aantal nationale parken, dit is één van de mooiste routes in Thailand! In Sukhothai bekijkt u het historisch park per fiets en u eindigt de rondreis in Chiang Mai waar u een olifantenkamp en minderheden bezoekt. Met de airco nachtbus of per vlucht kunt u vervolgens enkele dagen uitrusten in Hua Hin in een strandhotel. Kortom een uitgebreide kennismaking met de mooiste natuurparken van Thailand!

Inclusief

- vluchten met airline van uw keuze (afhankelijk van de datum) naar Bangkok incl. taxen v.v. -alle accomodatie in 3 sterren hotels met ontbijt (in guesthouses tijdens de trek en in Kanchanaburi Floatel), -privé transfers waar genoemd incl. chauffeur -driedaagse River Kwai tocht incl. alle entreegelden en Engelssprekende gids -auto met chauffeur en Engelssprekende gids totaal 9 dagen - Burma spoorlijn trein op dag 6 - vlotvaren met picknick op dag 11 - fietstocht in Sukhothai op dag 12 - olifantvriendelijke tour op dag 13 -nachtbus Chiang Mai-Hua Hin met een airco VIP bus -diner op dag: 4 en lunch op dag 13. Prijs op aanvraag, dit is afhankelijk van de datum en aantal personen.

Extra informatie

optionele excursies, overige entreegelden, maaltijden, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen. Boekingskosten: € 27,50 en € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en €5,00 SGR per persoon.
-Als u niet wilt overnachten op de Jungle Rafts dan bieden wij u de mogelijkheid met toeslag om in een comfortabel hotel te overnachten. Kamers hebben hier airco en u heeft de beschikking over een zwembad. -Als u niet per nachtbus wilt reizen dan kunt u ook vliegen naar Bangkok vanuit Chiang Mai. Wij halen u dan op bij het vliegveld en u gaat per prive transfer naar de strandbestemming. Extra kosten voor deze optie zijn vanaf ca. 130 euro per persoon, excl. de extra overnachting in Chiang Mai. -Als u langer op het strand wilt blijven dan kunnen wij voor u het hotel verlengen.
-Deze tour is gebaseerd op minimaal 2 personen. - Tijdens het hoogseizoen kan er een toeslag voor de hotels bijkomen. -Ticketprijzen zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Het kan zijn dat bij boeking deze klasse niet meer beschikbaar is en dat er een toeslag moet worden berekend. -Deze tour is aan te passen aan uw wensen.

Programme

Dag 1: vertrek vlucht naar Bangkok

U vertrekt met de airline van uw keuze naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst in Bangkok en vrije dag

Aankomst in Bangkok waar onze chauffeur en gids u ophalen en naar uw comfortabele hotel brengen. De kamers zijn voorzien van airconditioning en het hotel heeft een zwembad. U overnacht hier 2 nachten.
U heeft de gelegenheid om bruisend en cultureel Bangkok te ontdekken. Naast serene tempels rijzen kantoorgebouwen op en prachtige parken worden afgewisseld met winkelcentra en uitgaansgelegenheden.

Dag 3: Vrije dag Bangkok

Na een heerlijk ontbijt om de dag te beginnen heeft u de rest van de dag vrij om Bangkok te bezichtigen.
Dit kunt u onder andere doen door een tocht over de vele klongs te maken, te fietsen door een verrassend Bangkok o.l.v. een Nederlandssprekende gids (dit kunnen we van te voren reserveren) of één van de vele tempels te bezichtigen.

Dag 4: Via de drijvende markt naar Kanchanaburi, River Kwai National Park

Vroeg vertrek naar Kanchanaburi, 130 kilometer ten westen van Bangkok. Onderweg bezoekt u de drijvende markt bij Damnoen Saduak. Aangezien alle handel al voor 10.00 uur wordt bedreven dient u hier vroeg te zijn. Een kort bezoek aan het JEATH-museum, waar een verzameling tekeningen en voorwerpen met betrekking tot de beruchte Birma Spoorlijn tentoongesteld zijn. Het museum is een replica van een jappenkamp. Een bezoek aan één van de twee grote oorlogsbegraafplaatsen in Kanchanaburi staat ook op het programma. Hierna vertrekt u met een zgn. longtail boot voor een schitterende tocht over de Rivier de Kwai naar de River Kwai Jungle Rafts. Hier krijgt u een heerlijke lunch geserveerd. Dan maakt u een spannende boottocht om vervolgens de Hell Fire Pass te bezichtigen. Bij terugkomst op de rafts krijgt u een uitstekend diner, waarna er traditionele Mon dansen te zien zijn. De Mon leven voornamelijk in Birma en de opvoering is daarom uniek in Thailand. U overnacht in een uniek drijvend hotel, gelegen temidden van de jungle van Kanchanaburi. Het is gebouwd van hout en bamboe en wordt ook wel Floatel genoemd. De kamers, hoewel eenvoudig, hebben een eigen badkamer met douche en toilet en een veranda met hangmatten. Geen elektriciteit, maar in de avond sfeervolle verlichting met olielampen.

Dag 5: Bezoek Erawan watervallen

Na het ontbijt gaat u naar de Erawan watervallen. De overweldigende natuur met dichte, bergachtige jungle is het decor geweest van de bekende film 'The Deerhunter'. De middag is vrij ter besteding, u wordt naar het Royal River Kwai hotel gebracht dat een zwembad heeft.


Dag 6: Kanchanaburi en treinreis over Birma spoorlijn, doorreis naar Koningsstad Ayutthaya

Vandaag bezoekt u de bekende brug van de film. Met de boemeltrein wordt de reis voortgezet naar het eindpunt, het plaatsje Nam Tok. Houd (video-) camera klaar wanneer het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de Rivier de Kwai. Na uw treinreis volgt de transfer naar Ayuttthaya, één van de voormalige koningssteden. Hier bezoekt u de ruïnes en tempels die hier gebouwd zijn voor de voormalige koningen. U verblijft hier 1 nacht in een comfortabel hotel.

Dag 7: Bezoek Khao Yai National Park

U rijdt naar het Khao Yai nationaal park, het grootste van Thailand met nog veel groot wild, o.a. tijgers en olifanten. U maakt hier een natuurwandeling in een echt tropisch bos en bezoeken de waterval waar de film “The Beach” met Leonardo di Caprio opgenomen is. U overnacht hier in een lodge bij het park, het Khao Yai Nature Reserve.

Dag 8: Doorreis naar het noordoosten bij Phimai

U rijdt naar het hart van het noord-oosten in, een gebied dat bijna niet bezocht wordt maar erg de moeite waard is. Hier lijkt het wel of de tijd stil heeft gestaan. In de plaatsjes Dan Kwian en Pak Tong Chai bezoeken we een paar fabriekjes waar men in tegenstelling tot in veel andere plaatsen in Thailand nog werkelijk potten bakt en zijde weeft zonder gebruik van moderne machines. In Phimai bezoekt u de prachtige Khmer ruines van Phimai die in dezelfde stijl gebouwd zijn als de beroemde Angkor Wat in Cambodja, deze gebieden behoorden ooit tot hetzelfde land. Hier heeft u een traditionele lunch bij een 500 jaar oude heilige ficusboom die zo groot is als een heel bos. Dan rijdt u naar uw hotel in Khon Kaen.


Dag 9: Bezoek Sala Kaew Khu park en doorreis naar Chiang Khan

’s Ochtends bezoekt u het Sala Kaew Khu park met allemaal mooie Boeddha- en andere beelden. U rijdt een mooie route en overnacht in Nong Khai in een comfortabel hotel.

Dag 10: Naar Chiang Khan

's Ochtends bezoekt u een natuurpark Phu Prabat waar u een wandeling gaat maken in een gebied met allerlei grillig gevormde rotsen en mooie uitzichten die gevormd zijn door een vroegere route van de Mekong Rivier. Eén van de tempels heeft een gigantische groot rotsblok als dak, sommige van deze 'rots-tempels' zijn nog steeds in gebruik. In het het park zult u ook oude tekens en legendes van vroegere beschavingen ontdekken. De gids zal u attent maken op de zeer oude rotsschilderingen (1500-4000 jaar voor Christus).
Dan neemt u een schitterende route langs de uit de Vietnam tijd bekende Mekong rivier naar Chiang Khan, waar u slaapt in een teakhouten guesthouse meteen aan de oevers van de Mekong rivier. Simpele accomodatie met gedeelde badkamer maar enorm sfeervol. Mogelijkheid om een boottocht te maken op de Mekong rivier en een diner bij te wonen met traditionele muziek en dans uit het noord- oosten.

Dag 11: Vlotvaren over het Huay Krating meer en door naar Phitsanulok

Bij het opkomen van de zon is er de kans om te zien hoe iedere familie in Chiang Khan hun giften geeft aan de monniken in hun saffraangele gewaden. Na het ontbijt een rit naar een groot stuwmeer Huay Krating waar u een vlot neemt met een picknick. Lekker zwemmen en luieren. Onderweg komen we nog langs de wijngaarden van Chateau de Loei. Daarna via een prachtige bergroute over bergen en door dichte jungle naar Phitsanulok waar u overnacht. Tijdens deze rit rijdt u langs een aantal nationale parken, dit is één van de mooiste routes in Thailand !

Dag 12: Bezoek koningsstad Sukhothai per fiets

Dichtbij Phitsanulok ligt Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand, welke werd verlaten toen de macht en invloed van Ayutthaya, de tweede hoofdstad, toenam in de 12e eeuw. Er worden fietsen gehuurd om door deze prachtige historische stad/park te fietsen. De gids verstrekt een plattegrond zodat u ook zelf de weg kunt vinden in dit doolhof van ruïnes, stadswallen en waterpartijen. Via een mooie route rijdt u vervolgens naar Chiang Mai, onderweg bezoekt u de jungle markt in Thung Kwian waar de vreemdste produkten verkocht worden. Uw chauffeur en gids rijdt u naar Chiang Mai, waar zij afscheid van u nemen. Hier overnacht u 2 nachten in de comfortabele Little Village Homestay van onze agent.

Dag 13: Olifantvriendelijke tour

U wordt ‘s ochtends opgehaald bij uw hotel door uw gids. U rijdt naar een olifantvriendelijk kamp. Hier kunt u de olifanten hun ochtendbad zien nemen, mee helpen wassen en kunt u zien hoe ze vroeger gebruikt werden om mee te werken. Daarna terug naar Little Village.

Dag 14: Vrije dag in Chiang Mai of maak een fietstocht over het platteland

Vrije dag in Chiang Mai, of maak optioneel een mooie fietstour over het platteland nabij Chiang Mai of doe een Thaise kookcursus. Aan het einde van de middag vertrekt de nachtbus naar Hua Hin. Het is ook mogelijk nog een nacht te blijven in Little Village en een vlucht te nemen de volgende ochtend naar Bangkok en vervolgens de trein of een transfer naar Hua Hin (met een toeslag).

Dag 15: Vrije dag Hua Hin

‘s Morgens komt u aan in Hua Hin waar u zelf een lokale taxi naar uw hotel neemt. U verblijft hier 2 nachten in een hotel aan het strand. Het is ook mogelijk uw verblijf hier te verlengen.

Dag 16: Vrije dag Hua Hin

Geniet van uw vrije dag van het mooie Hua Hin strand!

Dag 17: Transfer naar Bangkok Airport voor uw vlucht naar huis

Transfer naar Bangkok airport voor uw aansluitende internationale vlucht.


Dag 18: Aankomst van uw vlucht

Aankomst in de morgen op Schiphol.

Your stay

Maitria Mode Hotel De ligging van dit moderne 4-sterren hotel is op loopafstand van het skytrainstation. Het is onderdeel van een keten en is een modern hotel met een g... meer info more info Informations supplémentaires
River Kwai Jungle Rafts Gelegen op 60 km van het centrum van Kanchanaburi is het River Kwai Jungle Rafts Resort een geweldige keuze voor uw verblijf. U kunt er alleen per boo... meer info more info Informations supplémentaires
Royal River Kwai Het mooie Royal River Kwai resort is gelegen aan de river Khwae Yai. Het beschikt over 60 airco kamers, gratis wifi, een zwembad, een spa, 2 restauran... meer info more info Informations supplémentaires
Iudia on the RiverDit kleinschalige Boutique Hotel is prachtig gelegen bij een oude tempel en de rivier en de slechts 8 kamers zijn allemaal ontworpen met het gemak van... meer info more info Informations supplémentaires
Khao Yai Nature Resort Het Khao Yai Nature Resort is een kleinschalig in natuurlijke stijl gebouwd resort dichtbij het park op ca. 1 km.. Het heeft 2 zwembaden en een resta... meer info more info Informations supplémentaires
Nong Khai Grand HotelHet Nongkhai Grand Hotel ligt centraal in Nong Khai op 15 min. rijafstand van de Thailand-Laos Friendship Brug en 1 uur vanaf Vientiane, de hoofdstand... meer info more info Informations supplémentaires
The Old Chiang KhanThe Old Chiang Khan Boutique Hotel is mooi gelegen aan de Khong rivier en biedt kamers met: airconditioning, een bureau, een televisie en een douche. ... meer info more info Informations supplémentaires
Amarin Lagoon Het Amarin Lagoon hotel ligt iets uit het centrum en bestaat uit 6 verdiepingen. De smaakvol ontworpen kamers beschikken over: airconditioning, badjas... meer info more info Informations supplémentaires
Little VillageLittle village is een luxe homestay resort in de natuur, ook ideaal voor ouders met kinderen. Het is 20 minuten buiten het centrum van Chiang Mai gele... meer info more info Informations supplémentaires
Loligo Resort Hua HinHet voormalige Mantra Resort Hua Hin is op Nong Kae Beach gelegen en op paar minuten wandelafstand van het strand. Met een beperkt aantal kamers heeft... meer info more info Informations supplémentaires
BangkokBangkok is de hoofdstad van Thailand en met ruim 10 miljoen inwoners ook de grootste stad. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Chao Phraya rivier, dicht bij de Golf van Thailand.

Bangkok staat bekend om de vele paleizen en boeddhist... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
thailand doi suthep
Chiang MaiChiang Mai ligt in het Noorden van Thailand zo’n 600 km ten Noordwesten van Bangkok.

Chiang Mai was vroeger de hoofdstad van het koninkrijk Lanna dat van de 13e tot en met de 16e eeuw in Noord-Thailand was gevestigd. De stad staat dan ook vol met... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Hua HinHua Hin is een van de populairste badplaatsen van Thailand. De stad ligt aan de Golf van Thailand en heeft een uitgestrekt parelwit strand van ongeveer 8km.

Niet alleen de stranden maken Hua Hin zo ontzettend populair, ook de plaatstelijke visser... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
KanchanaburiKanchanaburi is een stad in centraal Thailand ongeveer 140km ten westen van Bangkok. De stad is vooral bekend vanwege de beruchte 'Brug over de rivier de Kwai' die er te bezichtigen is.

De brug is onderdeel van de 'dodenspoorlijn'. Deze spoorlijn ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
thailand mae wang
Khao YaiHet Khao Yai National Park is het grootste park van Thailand. Er is een grootse vegetatie aanwezig (meer dan 2000 stuks) en u kunt er verschillende dieren tegenkomen (meer dan 200 olifanten leven hier). Er zijn ook meer dan 300 vogelsoorten.U kunt el... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
PhitsanulokPhitsanoluk ligt ongeveer 380 km boven Bangkok, gelegen aan de Nan rivier en wordt vaak als overnachtingsplaats naar Chiang Mai aangedaan.

De stad is in de jaren zestig van de 20e eeuw grotendeels verwoest door een grote brand. Helaas zijn hierbij... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
thailand sukothai
SukhothaiSukhothai ligt zo’n 400km ten Noord-Westen van Bangkok.

Nadat de Thai de Birmese overheersers rond de 13e van zich hadden afgeschud werd Sukhothai opgericht als hoofdstad van het eerste koninkrijk. Hier is toen de basis gelegd voor het huidige Th... Meer infoMore infoInformations supplémentaires