• Thailand

Thailand familiereis Individueel -

Familiereis Individueel Thailand

De complete 21-daagse familie rondreis is ideaal voor een eerste gevarieerde kennismaking met Thailand en de wereldstad Bangkok. U maakt o.a. een fietstocht in Bangkok, u bezoekt de rivier Kwai met de beruchte brug en het museum, wordt olifantenverzorger voor 1 dag bij een olifantentrainingscentrum en ontmoet bergstammen in het Noorden. Tevens gaat u vlotvaren en verkent Chiang Mai per fiets en sluit uw vakantie af op de zonovergoten stranden in Hua Hin aan de Oostkust van Thailand.
Deze reis is alleen te boeken op individuele basis.

Inclusief in de reissom:

•Intercontinentale vlucht per China Airlines of Emirates (afhankelijk van de datum) incl. alle luchthaven- en veiligheidsbelastingen
•tour en alle in de reis genoemde transfers op basis van vervoer per a/c minibus
• treinreis 2e klas Lopburi - Chiang Mai en couchette Chiang Mai - Bangkok nachttrein
•verblijf in genoemde toeristenklasse hotels incl. ontbijt, bij River Kwai in basic hotel zonder electriciteit
•begeleiding door ervaren Engelssprekende gids tijdens de tour
•lunches op dag: 11, 12 en 13.

Prijs op aanvraag, dit is afhankelijk van de datum en aantal personen.

exclusief:

optionele excursies, entreegelden,overige maaltijden, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen.
Boekingskosten: € 27,50 en € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en €5,00 SGR per persoon.

Opmerkingen:

Opmerking:

•Deze tour is gebaseerd op minimaal 4 personen.
•Ticketprijzen zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Het kan zijn dat bij boeking deze klasse niet meer beschikbaar is en dat er een toeslag moet worden berekend.
•Deze tour is aan te passen aan uw wensen.

Programme

Dag 1:

Vertrek vanaf Amsterdam of Dusseldorf naar Bangkok, vliegtijden kunt u opvragen.

Dag 2:

Aankomst in Bangkok op Suvarnabhumi Bangkok luchthaven waar wij jullie ophalen en naar het hotel brengen. Rest van de dag op eigen gelegenheid. Verblijf in het Eastin hotel of het Navalai river resort, dat aan de Chao Praya ligt met een toeslag.
U kunt bijvoorbeeld heerlijk ontspannen bij het zwembad van het hotel. U heeft de gelegenheid om bruisend en cultureel Bangkok te ontdekken. Naast serene tempels rijzen kantoorgebouwen op en prachtige parken worden afgewisseld met winkelcentra en uitgaansgelegenheden.

Dag 3:

Na het ontbijt brengen jullie samen met de gids een bezoek aan China Town. Jullie wandelen door een wirwar van steegjes en brengen ook een bezoek aan de Chinese markt. Uiteraard bezoekt we ook het Grand Palace, een groot complex van gebouwen, waarvan de Wat Pra Keo en the tempel van de Emarald Boeddha ook deel uit maken. Het Grand Palace is de voormalige residentie van de Chakri-Koningen. Jullie bezoeken verschillende gebouwen van het Koninklijk paleis o.a. de Coronation throne, Royal reception hall, Royal funeral hall, Royal Penthon, en het tempelgedeelte vol met chedi`s, prangs, mythologische olifanten, garuda`s en tempelwachters. Ook bezoeken we de bloemenmarkt en maken een mooie tocht met een longtail boot om het lokale leven in het Venetië van het Oosten te zien.

Dag 4:

In de ochtend staat er een fietstocht in Chinatown gepland. Samen met de gids verkennen jullie de smalle straatjes, Thaise huisjes, marktjes en tempels in deze levendige wijk. Per ferryboot steken we vervolgens de Chao Phraya rivier over naar het Thonburi district. Hier gaat de fietstocht verder waarbij jullie terug in de tijd gaan, ver van alle wolkenkrabbers in de stad. Na circa drie uur eindigt de tocht weer in Chinatown, einde van een erg leuke belevenis! Jullie worden terug gebracht naar jullie hotel waarna de rest van de dag ter vrije besteding is. De route wordt in een aangenaam tempo afgelegd waarbij diverse stops gemaakt worden.

Dag 5:

Rond 6.30 worden jullie opgehaald vanuit de lobby van het hotel. De tocht gaat eerst naar Damnoen Saduak, een van de laatst overgebleven “drijvende markten” in de buurt van Bangkok. De traditionele verkoop vindt hier plaats vanuit kleine boten. Vroeger werd hier voornamelijk levenswaar verkocht, tegenwoordig is het een toeristische trekpleister waar van alles en nog wat verkocht wordt. Een uiterst geschikte plaats om leuke souvenirs te kopen en te genieten van de vele kleurrijke vruchten en bloemen die we hier kunnen vinden. Dit is de meest kleurrijke drijvende markt van het koninkrijk. Na ons bezoek aan de markt in de ochtend gaan we verder naar Kanchanaburi waar Aziatische dwangarbeiders en krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog de roemruchte Birma-spoorweg hebben aangelegd. Hier brengen we een bezoek aan de Hell Fire Pass Memorial, dat het verhaal van de aanleg van de beruchte spoorlijn vertelt. Vervolgens vertrekken we met een longtailboot naar een heel bijzondere accommodatie, de Jungle Rafts. De Jungle Raft is een uniek drijvend hotel gelegen te midden van jungle, gebouwd van hout en bamboe. De kamers, hoewel eenvoudig, hebben ieder een badkamer met douche en toilet en een veranda met hangmat. Er is geen elektriciteit maar de prachtige omgeving maakt dat meer dan goed. Deze schitterende locatie geeft alle mogelijkheid om volledig tot rust te komen en een te worden met de overweldigende natuur! De namiddag kunnen jullie naar eigen wens invullen; geniet van de rust, bezoek het nabijgelegen dorpje of neem een verfrissende duik in de rivier Na het diner is er de mogelijkheid om een traditionele dansvoorstelling van de lokale bergstam de Mon te bekijken.

Dag 6:

Na het ontbijt vertrekken we naar de prachtige Erawan watervallen, deze watervallen zoeken zich verspreid over 7 niveaus een weg naar beneden en hebben allen een andere bijzonderheid. Zo zijn er bij een aantal watervallen natuurlijke baden ontstaan waar we kunnen zwemmen in het heldere water en ook kunnen we bijvoorbeeld bij de laatste (en dus hoogste) waterval over de rotsen omhoog klimmen. Het uitzicht is hier zeker de moeite waard. Dan gaan we op weg naar het station van Nam Tok en maken een rit met de Death Railway trein over de Birma spoorweg. Vele krijgsgevangenen waren nachtenlang bezig om rotsen uit te hakken, spoordijken en bruggen te bouwen. Jullie krijgen vandaag de kans om tijdens deze treinrit een reis door te geschiedenis te maken. Gelukkig rijdt de trein niet al te snel en heel voorzichtig over de gevaarlijk uitziende houten viaducten, zodat we goed kunnen genieten van de prachtige vergezichten. ‘s Middags komen we aan in aan in het Thai Garden Inn waar we bij het zwembad kunnen bijkomen van de trip.

Dag 7:

Na het ontbijt bezoeken we een bezienswaardigheid die tijdens jullie verblijf niet mag ontbreken: de Bridge over the River Kwai. Vervolgens een bezichtiging aan de geallieerden begraafplaats. Na dit bezoek reizen we door naar Ayuthaya dat in de 17de eeuw als een van de mooiste steden van heel Azië werd beschouwd. Hier bevinden zich meer dan 1.700 tempels en 4.000 afbeeldingen van Boeddha. Na een vier jaar durende oorlog met Birma is de stad in 1767 bijna volledig verwoest. De overgebleven ruïnes getuigen van een bijzonder en roemrijk verleden. We bezoeken ook de Wat Chai Wattanaram die met zijn prestigieuze ligging aan de rivier tot een der mooiste tempels van heel Azië gerekend kan worden. Overnachting in Ayutthaya in het Krung Sri River Hotel.

Dag 8:

We rijden naar het Khao Yai nationaal park, grootste van Thailand en behorend tot het Werelderfgoed van Unesco. We maken hier een natuurwandeling in een echt tropisch bos en jullie krijgen een goede indruk van de overweldigende natuur. We lopen via olifantenpaden en langs bergrivieren en je ziet prachtige watervallen waar je ook kunt zwemmen. Vanaf de rotswanden op 1270 meter hoogte zijn de uitzichten adembenemend. Afhankelijk van het seizoen zien we bloeiende bomen, wilde orchideeën en zeldzame vlinders. De ervaring van het in de jungle zijn met de vele geluiden is al uniek. Het park heeft een uitgebreide fauna waaronder de grootste populatie olifanten, tijgers, vele soorten herten, katten, gibbons, wilde beren en vogels waaronder de neushoornvogel. In plaats van terug te gaan naar het resort kunnen we (optioneel) een nachtsafari maken waarbij we met grote schijnwerpers op zoek gaan naar tijgers, olifanten en ander wild. We moeten hiervoor permissie vragen aan de parkrangers. Aankomst bij de lodge rond 21.00h.

Dag 9:

We rijden naar het hart van het noordoosten, een zelden bezocht, maar heel interessant gebied. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In de kleine steden van Dan Kwian en Pak Tong Chai bezoeken we een paar fabrieken waar mensen nog steeds gebruik maken van hun vaardigheden om handgemaakte producten te maken. We gebruiken de traditionele lunch bij een 500 jaar oude heilige boom die zo groot als een heel bos. In Phimai bezoeken we de schitterende Khmer ruïnes die zijn gebouwd in dezelfde stijl als Angkor Wat in Cambodja, dit gebied behoorde ooit tot hetzelfde land. Dan door naar Lopburi met zijn beroemde tempels bewoond door apen. Aan het einde van de dag nemen we hier de nachttrein naar Chiang Mai.

Dag 10:

Aankomst in Chiang Mai en prive transfer naar Little Village, een boetiekresort bestaande uit 7 teakhouten bungalows op palen in traditionele Thaise stijl met 1 of 2 slaapkamers Relax op het grote priveterras met een uitzicht over het zwembad en de tropische tuin. Rest van de dag ter vrije besteding,

Dag 11:

Ervaar het Thaise platteland per fiets. Wij starten vanaf het resort, onderweg passeren we traditionele dorpjes met houten huizen op palen, fietsen over smalle wegen langs de rijstvelden en stoppen bij een lokale school.. Soms zien we waterbuffels oversteken of kinderen die verbaasd zijn om buitenlanders in hun dorp te zien.

Dag 12:

We rijden naar de jungle en wandelen naar een dorp van de Karen bergstam waar wer kunnen zien hoe primitief deze mensen nog leven. Vanuit hier naar de rivier waar we op bamboevlotten stappen en door de prachtige natuur afzakken naar het punt waar onze auto op ons wacht. We komen weer bij ons resort aan in de middag.

Dag 13:

We rijden naar een lokale markt om vers fruit te kopen voor het voederen van de olifanten.Dan verder langs het Thaise platteland tot we bij het Elephant Park aankomen. Hier maken we een dag uit het leven van een Mahout (Olifanteneigenaar) mee. De gids geeft eerst nuttige informatie over de Thaise olifanten en we krijgen instructies voor het begeleiden van je eigen olifant en krijgt de kans om hen te voeden. Na de lunch is het tijd om te laten zien wat we geleerd hebben, o.a. loopt de olifant door de rivier. Daar krijg je nieuwe vaardigheden in het baden en het wassen van je olifant. Vanaf de oever zal de gids foto’s nemen terwijl je de olifant aan het wassen bent. Dan terug naar het kamp aan de rivier waar thee of koffie wordt geserveerd. Rond 16.00 uur is het tijd om afscheid te nemen van de olifanten en het Elephant Park. (p.s. het berijden is hier niet toegestaan).
We overnachten de komende 2 nachten in het centrum van Chiang Mai en jullie kunnen de beroemde avondmarkt bezoeken of het oude stadscentrum ontdekken.

Dag 14:

De avonturiers kunnen vandaag naar de jungle om daar aan kabels die hoog in de bomen gespannen zijn te gaan tokkelen (optioneel). Andere mogelijkheden zijn een bezoek aan een weeshuis of het parasoldorp Bor Sang waar kinderen hun eigen parasol kunnen beschilderen. Entreekosten ter plaatse te betalen.

Dag 15:

Gehele dag ter vrije besteding. In de namiddag transfer naar het station voor de nachttrein terug naar Bangkok in 2e klasse, couchette.

Dag 16- 21

Na aankomst op het treinstation in Bangkok staat er een taxi te wachten die u naar Hua Hin brengt. U verblijft 5 nachten in het Hua Hin Grand hotel of het Veranda Resort & Spa met een toeslag. Alle dagen zijn ter vrije besteding. Geniet van één van de mooiste stranden van Thailand dat 8 km. lang is.

Dag 21:

Om 12.00 uur check uit en in de namiddag vertrek per taxi naar de luchthaven voor uw nachtvlucht terug naar huis.

Dag 22:

Aankomst in de ochtend op Schiphol.

Your stay

Navalai River Resort Rustig gelegen aan de Chao Praya rivier is het boutique Navalai River Resort een goede keuze in Bangkok. Het beschikt over gratis wi-fi in alle 74 ka... meer info more info Informations supplémentaires
Maitria Mode Hotel De ligging van dit moderne 4-sterren hotel is op loopafstand van het skytrainstation. Het is onderdeel van een keten en is een modern hotel met een g... meer info more info Informations supplémentaires
River Kwai Jungle Rafts Gelegen op 60 km van het centrum van Kanchanaburi is het River Kwai Jungle Rafts Resort een geweldige keuze voor uw verblijf. U kunt er alleen per boo... meer info more info Informations supplémentaires
Royal River Kwai Het mooie Royal River Kwai resort is gelegen aan de river Khwae Yai. Het beschikt over 60 airco kamers, gratis wifi, een zwembad, een spa, 2 restauran... meer info more info Informations supplémentaires
Iudia on the RiverDit kleinschalige Boutique Hotel is prachtig gelegen bij een oude tempel en de rivier en de slechts 8 kamers zijn allemaal ontworpen met het gemak van... meer info more info Informations supplémentaires
Krungsri River HotelGelegen op enige afstand van Ayutthaya biedt dit 4-sterren hotel met uitzicht over de rivier goede comfort op elk van de 204 kamers. Elke kamer biedt ... meer info more info Informations supplémentaires
Khao Yai Nature Resort Het Khao Yai Nature Resort is een kleinschalig in natuurlijke stijl gebouwd resort dichtbij het park op ca. 1 km.. Het heeft 2 zwembaden en een resta... meer info more info Informations supplémentaires
Little VillageLittle village is een luxe homestay resort in de natuur, ook ideaal voor ouders met kinderen. Het is 20 minuten buiten het centrum van Chiang Mai gele... meer info more info Informations supplémentaires
Rimping VillageDit boutique hotel is een oase van rust in het centrum van Chiang Mai. Het heeft een restaurant, koffiebar en is gelegen in een mooie tuin. De 34 kame... meer info more info Informations supplémentaires
Veranda Resort And Spa Cha-AmHet Veranda Resort & Spa in Cha-am is rustig gelegen tussen de steden Hua Hin en Cha Am in. Elk van de 118 kamers van dit mooie 4-sterren design hotel... meer info more info Informations supplémentaires
Hua Hin GrandDit imposante hoogbouw 3-sterren hotel heeft 160 kamers. Op elke kamer vindt u een televisie, een haardroger, een buro en een mooi uitzicht over de z... meer info more info Informations supplémentaires
AyutthayaAyutthaya is een stad gelegen in midden Thailand. Het is de stad van waaruit het boeddhisme in Thailand werd geïntroduceerd.

De strategische ligging van de stad op het snijpunt van drie rivieren werd vertsterkt door de aanleg van een kanaal, waar... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
BangkokBangkok is de hoofdstad van Thailand en met ruim 10 miljoen inwoners ook de grootste stad. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Chao Phraya rivier, dicht bij de Golf van Thailand.

Bangkok staat bekend om de vele paleizen en boeddhist... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
thailand doi suthep
Chiang MaiChiang Mai ligt in het Noorden van Thailand zo’n 600 km ten Noordwesten van Bangkok.

Chiang Mai was vroeger de hoofdstad van het koninkrijk Lanna dat van de 13e tot en met de 16e eeuw in Noord-Thailand was gevestigd. De stad staat dan ook vol met... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Hua HinHua Hin is een van de populairste badplaatsen van Thailand. De stad ligt aan de Golf van Thailand en heeft een uitgestrekt parelwit strand van ongeveer 8km.

Niet alleen de stranden maken Hua Hin zo ontzettend populair, ook de plaatstelijke visser... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
KanchanaburiKanchanaburi is een stad in centraal Thailand ongeveer 140km ten westen van Bangkok. De stad is vooral bekend vanwege de beruchte 'Brug over de rivier de Kwai' die er te bezichtigen is.

De brug is onderdeel van de 'dodenspoorlijn'. Deze spoorlijn ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
thailand mae wang
Khao YaiHet Khao Yai National Park is het grootste park van Thailand. Er is een grootse vegetatie aanwezig (meer dan 2000 stuks) en u kunt er verschillende dieren tegenkomen (meer dan 200 olifanten leven hier). Er zijn ook meer dan 300 vogelsoorten.U kunt el... Meer infoMore infoInformations supplémentaires