• Thailand

Bouwsteen Thailand Noord avontuur -

Noord Thailand avontuur

Deze bouwsteen geeft een goede kennismaking met alle facetten die Noord Thailand te bieden heeft.
U maakt eerst kennis met Bangkok, daarna reist u per nachttrein naar Chiang Mai. U reist vervolgens in een internationaal groepje. Rond Chiang Mai bezoekt u een olifantenparkt, gaat u vlotvaren, maakt u kennis met verschillende minderheden en beklimt u de hoogste berg Doi Inthanon van Thailand. Dichtbij Chiang Rai bezoekt u het Birmaanse dorpje Mae Sai, maakt u een dagtocht naar de Gouden Driehoek aan de Mekong rivier waar Thailand, Birma en Laos samenkomen en heeft u nog vrije tijd in Chiang Mai, alvorens per nachttrein door te reizen naar Bangkok.
Kortom een ideale bouwsteen voor de actieveling!
Iedere dag vertrek mogelijk bij min. 2 personen!

Inclusief

-Alle accomodatie in 3 sterren hotels met ontbijt, in Chiang Rai hotel of homestay, is dezelfde prijs. -Transfers van het vliegveld naar het hotel v.v. -Nachttrein Bangkok-Chiang Mai-Bangkok, 2e klas airco couchettes -Transfer van het trein station naar het hotel in Chiang Mai v.v. -Dagtours zoals genoemd in internationale groep -Engelssprekende gids tijdens de tours -Transfer hotel – bus station Chiang Mai -Airco bus Chiang Mai-Chiang Rai-Chiang Mai -Lunch op dag: 4,5 en 6. Er kan een hoogseizoenstoeslag van toepassing zijn.

Extra informatie

Exclusief: intercontinentale tickets, reis- en annuleringsverzekeringen, overige maaltijden, entreegelden, fooien, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten: € 27,50 en € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en €5,00 SGR per persoon.
U reist in een internationaal groepje. Deze bouwsteen is elke dag te boeken bij min. 2 personen. Tijdens het hoogseizoen in juli, augustus en vanaf half december tot half januari geldt er een toeslag, deze is op aanvraag.

Programme

Dag 1:

Aankomst in Bangkok waar wij u ophalen en naar het Maitria hotel Bangkok brengen, u verblijft hier 1 nacht. Rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de drukke stad ontdekken. Bezoek bijv. het Koninklijk Paleis of de Wat Arun, tempel van de Dageraad tegen zonsondergang.

Dag 2:

Ontdek Bangkok op eigen gelegenheid, bezoek bijv. het Koninklijk Paleis of maak een boottocht door de klongs van Bangkok. Aan het einde van de dag pakt u een tuktuk of taxi naar het treinstation en neemt de airco slaaptrein naar Chiang Mai (2e klas couchette).

Dag 3:

Aankomst in Chiang Mai en transfer naar het knusse Little Village Homestay, u verblijft hier 4 nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding, bezoek bijv. het oude stadscentrum, de Doi Suthep tempel, de dierentuin of 's avonds na 17.00 uur is de nachtmarkt geopend met wel meer dan 800 kramen!

Dag 4:

We gaan naar het olifantenkamp van Mae Wang waar u alles leert over de olifant en ze worden hier ook gewassen. Daarna wandelen we in ongeveer 45 minuten naar een Meo (Hmong) dorp. Vervolgens naar de rivier waar we lunchen en dit is ook de plaats waar we op het bamboevlot gaan. Dan maken we een korte wandeling naar een waterval. Daarna terug naar Chiang Mai waar we laat in de middag arriveren.
Neem voor het vlotvaren extra droge kleren mee en trek uw zwemkleding onder uw kleren aan.

Dag 5:

We rijden naar het nationale park Doi Inthanon en gaan in totaal 4,5 kilometer stijgen met de auto. 5 kilometer onder de top stoppen we bij 2 prachtige pagodes die gebouwd zijn ter gelegenheid van de 60e verjaardag van respectievelijk de koning en de koningin. Vanuit de linkerpagode (die van de koning) heeft u een prachtig uitzicht. We rijden de laatste 5 kilometer naar de top (2565 meter), het hoogste punt van Thailand, waar een radarstation staat (geen foto’s maken!) Hier maken we een wandeling door een prachtig bos met ook vele mossen, een hele bijzondere sfeer. Na de lunch stoppen we bij een Karendorpje, één van de grootste bergstammen in Thailand afkomstig uit Birma. Ze zijn gevlucht omdat ze onderdrukt werden door het militaire regime. Ze leven nog behoorlijk primitief in huizen op palen met meestal geen electriciteit. Ook hebben ze een eigen klederdracht, de ongetrouwde meisjes dragen witte gewaden, de getrouwde vrouwen rode of paarse rokken. Dan is het tijd voor de prachtige Vachirathan waterval. Hier is ook een ecologische plantage. Laat in de middag vertrekken we weer terug naar Chiang Mai.

Dag 6:

Ervaar het Thaise platteland per fiets. Wij starten in Chiang Mai waar wij u ophalen bij uw hotel en in ongeveer 20 minuten per auto naar een klein dorpje brengen in het Doi Saket district. Tijdens de fietstocht van ca. 2 uur passeren we onderweg traditionele dorpjes met houten huizen op palen, fietsen over smalle wegen langs de rijstvelden en stoppen bij een meer in een prachtig berglandschap. Soms zien we waterbuffels oversteken of kinderen die verbaasd zijn om buitenlanders in hun dorp te zien. Na afloop is de lunch bij Little Village inclusief.

Dag 7:

Wij halen u op bij het hotel en brengen u naar het busstation van Chiang Mai waar u op de Green airconditioned bus naar Chiang Rai stapt. De rit duurt ongeveer 3 uur en voert u door een prachtig berglandschap met rijstvelden. Na aankomst in Chiang Rai transfer naar uw hotel of u verblijft bij mensen thuis, zg. homestay, prijs is hetzelfde. Bezoek de nachtmarkt van Chiang Rai per tuktuk of taxi.

Dag 8:

U wordt opgehaald door uw gids en brengt eerst een bezoek aan de oude stad Chiang Saen met Chinese invloedenen. U kunt een jade fabriek bezoeken en vervolgens reist u naar de Gouden Driehoek aan de Mekong rivier waar Thailand, Birma en Laos samenkomen. U kunt hier instappen in een bootje en naar de overkant varen. Vanaf een uitzichtspunt heeft u een schitterend uitzicht over het hele gebied. Hier kunt u het opium museum bezoeken waar dit gebied bekend om stond en het Hill Tribe museum dat alle minderheden in Thailand verbeeld.. Als laatste bezoekt u het bergdorpje Mae Sai, dat direct aan de Birmese grens is gelegen. Er is hier een interessante smokkelmarkt met veel producten uit Birma en China. Als de grens open is dan kunt u een kijkje nemen aan de andere kant (dagvisum, US 10). Vervolgens rijdt u terug naar Chiang Rai.

Dag 9:

’s Ochtend is ter vrije besteding, u kunt bijvoorbeeld met een tuk tuk een bezoek brengen aan de oogverblindende witte Tempel, een project van een Thaise artiest dat al jaren duurt. Rond de middag neemt u de airco bus terug naar Chiang Mai en verblijft u daar nog een nacht in uw stadshotel.

Dag 10:

Vrije dag in Chiang Mai, doe bijv. een Thaise kookcursus of bezoek de bergtempel Doi Suthep als u dit nog niet gedaan heeft. Aan het einde van de middag vertrekt uw airco slaaptrein naar Bangkok.

Dag 11:

In de ochtend komt u aan in Bangkok en dit is waar uw tour eindigt. U kunt uw verblijf eventueel verlengen met een strandvakantie.
Your stay

Maitria Mode Hotel De ligging van dit moderne 4-sterren hotel is op loopafstand van het skytrainstation. Het is onderdeel van een keten en is een modern hotel met een g... meer info more info Informations supplémentaires
Little VillageLittle village is een luxe homestay resort in de natuur, ook ideaal voor ouders met kinderen. Het is 20 minuten buiten het centrum van Chiang Mai gele... meer info more info Informations supplémentaires
Laluna Hotel & Resort Het Laluna Hotel and Resort is gunstig gelegen voor alles wat Chiang Rai te bieden heeft. Alle 79 kamers van dit 4-sterren hotel zijn van alle gemakke... meer info more info Informations supplémentaires
Chiang Mai Gate HotelGelegen aan Suriwong Road, dichtbij de Nightmarket heeft dit 3-sterren hotel 120 smaakvol ontworpen kamers. Alle kamers zijn inclusief airconditioning... meer info more info Informations supplémentaires
BangkokBangkok is de hoofdstad van Thailand en met ruim 10 miljoen inwoners ook de grootste stad. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Chao Phraya rivier, dicht bij de Golf van Thailand.

Bangkok staat bekend om de vele paleizen en boeddhist... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
thailand doi suthep
Chiang MaiChiang Mai ligt in het Noorden van Thailand zo’n 600 km ten Noordwesten van Bangkok.

Chiang Mai was vroeger de hoofdstad van het koninkrijk Lanna dat van de 13e tot en met de 16e eeuw in Noord-Thailand was gevestigd. De stad staat dan ook vol met... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
thailand elephant
Chiang RaiChiang Rai ligt zo’n 800 km ten Noorden van Bangkok en zo’n 180 km ten Noorden van Chiang Mai. Chiang Rai ligt dicht tegen de bergen aan en het is ideaal om vanuit hier het Thaise bergleven te ontdekken.

Chiang Rai was tot het verbod in 1942 een b... Meer infoMore infoInformations supplémentaires