• Tobameer
  • Samosir
  • Tangkahan
  • Bohorok

Bouwsteen 6 dagen Belitung

Belitung is een eilandje voor de zuidoost kust van Sumatra. Het eiland dankt zijn naam aan het ertsbedrijf Billiton, die hier jaren tin heeft gemijnd. Deze bouwsteen neemt je mee over het eiland en laat je de cultuur en geschiedenis zien. Daarnaast natuurlijk een dagje eiland hoppen langs de vreemde rotsformaties en eilandjes aan de noordkust. Verder is het vooral relaxen aan het strand.
Deze reis is slechts een voorbeeld van hoe uw reis er uit kan zien. We stemmen de reis graag af op uw wensen. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen? Bezoek dan ons Indonesië Reiscafé . Onze landendeskundigen zijn daar aanwezig en adviseren u graag uit eigen ervaring!

Richtprijs

on request

Included and excluded

Including:
•accommodations based on bed & breakfast
•transfers in and out
•private car with driver and English speaking guide during island tour, including donations and entrance fees
•private boat and English speaking guide during island hopping
•snorkeling equipment

Exclusive:
•flights
•other meals
•not mentioned or optional excursions
•expenses of a personal nature
•tips
•Booking costs and contribution Calamity Fund € 30 per booking
•SGR contribution € 5 per person
•CO2 compensation € 22 per person

Dag 1 Aankomst Tanjung Pandan - Belitung

Aan het eind van de ochtend komt u aan op het vliegveld van Tandjung Pandan. Uw chauffeur staat gereed om u naar het hotel te brengen. De hele middag heeft u de tijd om te relaxen aan het strand of het zwembad.

Dag 2 Island hopping Belitung

Een heerlijke dag op het water. U vaart naar de kleine, vreemde eilandjes voor de kust met hun bijzondere rotsformaties. Op het eilandje pulau Lengkuas staat de uit 1882 daterende vuurtoren. Pulau Kontol is hét selfie-eiland voor Aziaten en op pulau Kelayang kunt u genieten van uw lunch en het uitzicht. Op dit eiland is ook een schildpadden kraamcentrum een grot. Natuurlijk stopt uw kapitein deze dag ook boven de mooie snorkellocaties.

Dag 3 Belitung vrije dag

Er staat vandaag niets op het programma. U kunt lekker relaxen aan het zwembad of op het strand van Tanjung Kelayang. Iets ten westen van het Rock&Wreck resort is een gezellig restaurantje, vanwaar de meeste bootjes vertrekken voor de island hopping tours. Vooral op zaterdag is het dan gezellig en chaotisch druk met lokale touristen, een aanrader om een paar uur te aanschouwen!

Dag 4 Belitung vrije dag

Nog een vrije dag op Belitung. Natuurliefhebbers kunnen (optioneel) een middag/avond tour maken naar Batu Mentas, waar in het begin van de avond de Tarsius aapjes te spotten zijn. De spookdiertjes leven hier in een beschermde omgeving in het park. Het park is verder een op lokale toeristen ingestelde attractie.

Dag 5 Island tour - Belitung

Een volle dagtour over het eiland. Uw gids en chauffeur nemen u mee naar plaatsen met een Nederlandse historische, zoals het het museum in het stadje Tanjung Pandan, met verschillende maquettes van de tinmijnen, de woning van de voormalige assistent-hoofdadministrateur en het Nederlandse kerkhofje. Aan de oostkant van het eiland bezoeken we onder andere de set van de in Indonesië wereldbekende speelfilm "Laskar Pelangi", het boekenmuseum Kata Andrea Hirata en de voormalige tinmijn Klapa Kampit.

Dag 6 Belitung vrije dag

De laatste vrije dag op Belitung...

Dag 7 Vertrek van Belitung

Ongeveer 2 uur voor uw vertrek wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht.

Rock & Wreck resort - Tanjung Kelayang Belitung

Het Rock & Wreck resort ligt direct aan het witte strand van Tanjung Kelayang, in het noordwesten van Belitung. Het gezellige resort heeft 14 unieke traditionele houten cottages. De cottages zijn vervaardigd van oude cottages en geheel in de oude stijl weer opgebouwd. De oudste cottage is zeker 100 jaar oud. Alle cottages beschikken over een woon- en slaapgedeelte, airco, ventilator, douche, dagbed en een ruim privé terras. Het resort heeft een zwembad en restaurant en is zeer sfeervol ingericht. Vanuit het resort kunnen duik- en snorkelexcursies worden ondernomen.Dé aanrader van Belitung eiland. meer info more info Informations supplémentaires

Belitung

Belitung


The island of Belitung has more than 250,000 inhabitants and is almost 5,000 square kilometers in size, comparable to the province of Gelderland. It is located in the southeast of Sumatra, approximately between Sumatra and Kalimantan. During the Dutch period, the Biliton company mined tin here and thereby also gave the island its name.

Belitung is a wonderfully relaxed island with very few western tourists. On weekends there are many local tourists who mainly come for the white beaches and rocky islands.
Island hopping is an absolute must. A day with a boat along the various islands, including Pulau Langkuas with the iconic lighthouse of L.I. Enthoven from 1882 and a fantastic snorkel spot.
The island tour takes you to the east side of the island with stops along the way at an old tin mine, the film set of the then popular Indonesian film Laskar Pelangi, the book museum and various other sights. It should also be possible to spot the Tarsius monkeys at the end of the day, but I missed the how and what. The city tour through Tanjung Pandan has stops at several old buildings from the Dutch East Indies period, the Rumah Adat museum and the Tanjung Pandan museum.

The translations from Indonesian to English and then to Dutch are hilarious:
• Make Sumur bor Palembang KE-18
• Make 18th century Palembang drill well
• Make good use of 18th century Palembang drill

In the northwest are the most beautiful beaches and our favorite hotels: the boutique hotel Rock & Wreck and the Swiss-Belresort Belitung.

Favorite restaurant: Dapoer Belitung. Try the Gurame goreng.
Belitung has several flights daily to Jakarta and via via to Medan.