• Vietnam

Individueel Noord Vietnam en Minderheden -

Noord Vietnam en minderheden

Deze 10-daagse rondreis begint in Hanoi, waar u de bezienswaardigheden van deze hoofdstad bezichtigt en u 2 nachten verblijft in een hotel in het oude stadsdeel.
Aansluitend reist u per privé auto naar de prachige Mai Chau vallei waar u 2 nachten verblijft in een homestay bij mensen thuis incl. diner. Hier maakt u een indrukwekkende trekking en fietstocht door het glooiende gebied. Vervolgens reist u per privé auto naar Pu Luong, dit gebied is nog niet erg toeristisch en heeft prachtige rijstvelden. Hier zult u genieten van een mooie wandeling door de rijstvelden van een lokaal dorpje. Ook hier is het diner inclusief.
U reist terug naar Hanoi voor de nacht en stapt de volgende ochtend aan boord van de traditionele jonk voor een boottocht bij Lan Ha Bay met overnachting op een traditionele jonk. De volgende ochtend bezoekt u grotten in het kenmerkende karstgebergte en wordt u na de brunch aan wal gebracht voor uw vlucht naar het volgende deel van uw reis.
Kortom een gevarieerde kennismaking met vele minderheden en ongerepte natuur van het boeiende Vietnam!

Extra informatie

•intercontinentale vluchten met de airline van uw keuze. •alle in de offerte genoemde privé-transfers •2-daagse join-in Lan Ha Bay Cruise •tour per privé-auto volgens reisschema met chauffeur •Engels sprekende gids tijdens tour dag 2 t/m 7 (behalve tijdens de cruise) •excursies zoals vermeld incl. entreegelden. •accommodatie in genoemde 3 sterren hotels, eenvoudige homestay Hanoi op basis van een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt •lunches op dag: en 6 en diner dag Prijs op aanvraag, dit is afhankelijk van de datum en aantal personen.
optionele excursies, visum, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen Boekingskosten: € 27,50 en € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en €5,00 SGR per persoon. Opmerking: -Deze individuele tour is gebaseerd op minimaal 2 personen.

Programme

Dag 1: vertrek vanaf de luchthaven voor uw vlucht

Vertrek vlucht van uw keuze naar Hanoi. Het is niet mogelijk om rechtstreeks te vliegen op Hanoi.

Dag 2: Hanoi aankomst

Aankomst in Hanoi. U wordt opgewacht op Noi Bai Airport en wordt naar uw centraal gelegen hotel in het oude gedeelte gebracht, u verblijft hier 2 nachten. Hanoi was voormalig de Keizerlijke hoofdstad en later in 1954 opnieuw de hoofdstad werd van Vietnam. Maak een wandeling door de oude wijk met prachtige koloniale gebouwen.Dag 3: Stadstour Hanoi olv een gids

Het hotel is een uitstekend vertrekpunt voor het verkennen van deze verrassend groene stad, met haar oude centrum, drukke winkelstraten en bezienswaardigheden als het mausoleum van Ho Chi Minh en de Tempel van de Literatuur. Dag ter vrije besteding. Een drukke, hectische stad is Hanoi, maar tegelijkertijd ook groen en ontspannen. Prachtige lanen met bomen en stijlvolle villa’s en chaotisch aandoende straatjes wisselen elkaar af. En hoewel het verkeer en zijn Vietnamese deelnemers de regels op geheel eigen wijze interpreteren, is een tocht per fiets olv een gids door de hoofdstad ook een mogelijkheid.

Dag 4: per auto naar Mai Chau

Per privé transfer naar Doai land in de Mai Chau vallei. Bekijk de lokale markten langs de weg en maak een stop op de top van de Thung Khe pass om de majestueuze bergen te bewonderen. Ca. 11:00 uur komt u aan in Mai Hich. Geniet van de klaargemaakte unch en check in bij de homestay in Mai Hich. In de middag stapt u op de fiets en fiets u olv een gids tussen de rijstvelden en de prachtige omgeving. 's Avonds eet u gezellig mee in de homestay met de lokale mensen.

Dag 5: Trekking en fietstocht in Mai Chau vallei

Vanochtend maakt u een rustige trekking door de Thaise minderheden dorpjes Kha, Te en Buoc. U komt ook langs een weversdorpje waar u handgemaakte souvenirs kunt kopen. Rond het middaguur stapt u op een bamboo vlot waarmee u de Xia rivier afstroomt en vervolgens luncht bij een homestay. In de middag kunt u de lokale mensen helpen met hun rijstvelden te beheren of relaxen in de omgeving. 's Avonds wordt het diner geserveerd bij de homestay waar overnacht.

Dag 6: privé transfer naar Pu Luong

Privé transfer naar Pu Luong waar u overnacht in een natuurlijke omgeving voor 2 nachten. Pu Luong is nog authentiek en heeft rijstvelden, bossen en mooie dalen. Een deel van de charme van Pu Luong zijn de bamboewaterraden die in het landschap voorkomen voor de rijstoogst. Ze komen met name van pas tijdens het droge seizoen en periodes van droogte wanneer het waterniveau laag is. Ook zijn er watervallen en beekjes waar je kunt zwemmen.

Dag 7: halve dag trekking en fietstour door de omgeving

Vanochtend kunt u een gemakkelijke trekking maken langs de rijstvelden en de vallei de heuvel af. U komt uit in het Uoi dorpje uit aan de voet van de berg. Vervolgens kunt u een ritje op de fiets maken langs het Lan dorpje en komt u uit bij Pu Luong retreat waar de lunch wordt geserveerd. Hier wordt u weer opgepikt door uw chauffeur die u naar uw hotel brengt waar het diner 's avonds wordt geserveerd.

Dag 8: privé transfer naar Hanoi

Uw chauffeur pikt u op van het hotel en rijdt terug naar Hanoi waar u nog de middag ter vrije besteding heeft. U overnacht nog 1 nacht in een comfortabel hotel.

Dag 9: Transfer naar de haven voor uw Ha Lan bay cruise

U wordt om 08.00 uur opgehaald door de gezamelijke shuttlebus en naar de Tuan Chau International haven gebracht. Hier stapt u aan boord van uw cruiseship en u vaart dan eerst door Halong bay en vervolgens naar Ha Lan bay. De lunch aan boord wordt geserveerd om 13.00 uur in het Panorama restaurant en u heeft daarna de tijd om te rusten. Ca. half 4 komt u dan aan in de baai waar u kunt zwemmen en kayakken. Om half 6 is het happy hour en kunt u van de drankjes aan boord genieten. Na 19.00 uur wordt het diner geserveerd. U kunt ook nog proberen om op inktvis te vissen.

Dag 10: Brunch en transfer naar Hanoi

Voor de vroege vogels kunt u Tai Chi lessens volgen om 6 uur, vervolgens een lichte snack en gaat u aan boord van roeiboten waar u in grotten kunt varen olv een gids. Vervolgens volgt de brunch en wordt u per shuttle transfer weer naar uw hotel of de luchthaven van Hanoi gebracht. Einde van deze reis.

Your stay

Halong BayHalong Bay is een adembenemend mooie kustplaats in het noorden van Vietnam. Vlak voor de kust rijzen bijna 2000 kalkstenen eilandjes uit het kraakheldere water omhoog!

De legende gaat dat de eilanden zijn ontstaan toen buitenlandse troepen Vietnam... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
HanoiHanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft deze rol al ruim 1000 jaar! De stad is tijdens de Vietnam oorlog gebruikt als uitval basis door de communistische beweging in Noord-Vietnam onder leiding van Ho Chi Minh. Deze wonnen uiteindelijk de oorlog m... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Lao CaiLao Cai is de toegangspoort naar Sapa op 40 km. afstand, hier komt de nachttrein aan vanuit Hanoi. Het dorpje op zich is weinig interessant, dus de meeste reizigers trekken gelijk door naar Sapa.... Meer infoMore infoInformations supplémentaires