• Vietnam

Individueel Vietnam Cambodja Slow tour -

Vietnam Cambodja Slow tour

Deze 2-Landentour begint in Vietnam, u reist in een rustig tempo na uw tour per boot naar Cambodja voor een bezoek aan Phnom Penh en Siem Reap.
De tour begint in Hanoi, waar u de hoogtepunten van deze hoofdstad in een wandeling bezichtigt. U reist vervolgens per auto van Hanoi - Halong Bay. Aansluitend stapt u aan boord van de traditionele jonk bij Hon Gai International Harbour. U maakt een boottocht (met overnachting) door het schilderachtige Halong Bay met een bezoek aan de Hang Sung Sot grotten. Na de Seafoodlunch transfer terug naar de luchthaven van Hanoi voor de vlucht naar Hué.
De volgende ochtend brengt u een bezoek aan het Keizerlijke Paleis (Citadel) van de Nguyen-dynastie (1802-1945), met daarin de Purperen Verboden Stad. In de middag maakt u een boottocht op een traditionele drakenboot waarbij u een stop maakt bij belangrijke Koningsgraven. De volgende ochtend reist u via de Hai Van pas en de Marble Mountains naar het authentieke kustplaatsje Hoi An. Hier heeft u alle tijd voor een kookworkshop te volgen of een dagje aan het strand door te brengen. U vliegt naar de badplaats Danang en transfer naar Nha Trang, waar u 2 dagen kunt relaxen aan het strand. Vervolgens reist u op een rustig tempo naar de bergstad Dalat, wat mooi gelegen is aan een meer. De volgende dag reist u verder naar Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon. Hier maakt u een uitgebreide stadstour. De volgende dag bezoekt u een drijvende markt en u verblijft 1 nacht bij Vietnamezen in een Guesthouse. U verkent An Binh eiland en reist verder naar Chau Doc, de grensplaats met Cambodja. Aangekomen in Phnom Penh per boot maakt u een uitgebreide stadstour. U reist per auto de volgende dag door naar Siem Reap voor een 2-daags bezoek aan de mooiste tempels van Angkor! Hier zal uw gids vertellen over de mysterieuze tempels en u de omgeving laten zien. U kunt ervoor kiezen om de reis te verlengen met een strandvakantie in Cambodja of in Thailand.


Inclusief

•intercontinentale vluchten met de airline van uw keuze. •binnenlandse vluchten: Hanoi - Hué en Danang - Nha Trang •alle in de offerte genoemde privé-transfers •Halong Bay Cruise en boottocht in Hué, Can Tho, Cai Be •Ferry ticket Chau Doc-Phnom Penh •tour per privé-auto volgens reisschema met chauffeur. •Engels sprekende gids in Vietnam: 8 dagen, in Cambodja 3 dagen. •excursies zoals vermeld incl. entreegelden •accommodatie in genoemde 3 of 4-sterren hotels op basis van een 2-persoonskamer, inclusief buffet ontbijt. Homestay in Hai Dao. •lunches en diners zie dag tot dagprogramma. Prijs op aanvraag, dit is afhankelijk van de datum en aantal personen.

Extra informatie

Exclusief: optionele excursies, visa, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reis- en annuleringsverzekeringen Boekingskosten: € 27,50 en € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en €5,00 SGR per persoon.
Opmerking: •Deze individuele tour is gebaseerd op minimaal 2 personen.

Programme

Dag 1:

Vertrek vlucht China Airlines Ci 66 vanaf Schiphol om 13.20 uur vertrek naar Bangkok.

Dag 2:

Aankomst in Bangkok om 06.45 uur, doorvlucht om 12.20 uur met VN 610 met aankomst om 14.10 uur in Hanoi. Transfer naar uw centraal gelegen hotel Imperial voor 1 nacht. U kunt een wandeling maken door de oude wijk met prachtige koloniale gebouwen in deze Keizerlijke hoofdstad. Het werd vanaf 1954 opnieuw de hoofdstad van Vietnam.

Dag 3:

Vandaag gaat u de bezienswaardigheden van deze hoofdstad bezichtigen en wel per fiets! Met bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum en Museum, deze zijn op maandags gesloten. Tevens bezoek aan de Tempel van Literature dat de 2 belangrijkste godsdiensten weergeeft (Boeddhisme en Confucianisme). Na de lunch (incl.) fietst u rond in het oude gedeelte van de wijk met de smalle straatjes en bezoekt nog het vrouwenmuseum. U sluit de dag af met een bezoek aan het Waterpoppentheater.Dag 4:

In de ochtend rijdt u naar Halong Bay waar u incheckt op de Bai Tho Cruise boot. Lunch en diner zijn inclusief. U bezoekt de grotten in de middag.
Halong Bay is door de Unesco op de lijst van werelderfgoed geplaatst en u zult zien waarom!

Dag 5:

In de ochtend maakt u een boottocht door het schilderachtige Halong Bay Na de brunch heeft u de transfer terug naar de luchthaven van Hanoi. Vertrek vlucht VN (Vietnam Airlines) om 20.00 uur naar Hué. Na aankomst wordt u opgewacht door een gids en volgt de transfer naar het hotel New Star voor 2 nachten.

Dag 6:

U maakt een uitgebreide stadstour in deze voormalige hoofdstad van de Nguyen Keizers die vele bezienswaardigheden heeft zoals tempels, pagodes, paleizen, tombes en is mooi gelegen aan de Perfume rivier. U stapt aan boord van een traditionele drakenboot en maakt een boottochtje over de Parfum rivier. In de middag bezoekt u het Citadel of Paarse Stad met het Koninklijk Paleis, de Thien Mu Pagode en de graven van de Keizers Minh Mang en Khai Dinh.

Dag 7:

Rit per auto van Hué - Hoi An (ca 4 uur) via de Hai Van pas en de Marble Mountains, deze 5 pieken bevatten ook grotten die u kunt bezoeken. Waarschijnlijk is Hoi An de oudste stad van Zuidoost-Azië en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Uw authentieke hotel Thuy Duong 3 is vlakbij de oude stad gelegen. U verblijft hier 3 nachten.

Dag 8:

Gehele dag ter vrije besteding in Hoi An. Er is veel te zien en het heeft een zekere tijdloosheid. Naast de prachtige gebouwen en tempels zullen de cafés en winkels u ook bekoren. Het is een ideale stad om tot rust te komen. Bezoek de Japanse hangbrug en de Chinese wijk met vele winkels en restaurants.

Dag 9:

Gehele dag staat tot eigen beschikking of u kunt vanmorgen een optionele kookles nemen met eerst een bezoek aan de markt. U eet hier uw zelfgemaakte lunch en in de middag maakt u o.l.v. een gids een optionele wandeling door dit mooie stadje. U bezoekt dan o.a. het Historisch museum, het Phuoc Lam Pagode, het 19e eeuwse Tan Ky huis van een koopman, de Japanse brug en de Fujian Assembly Hall.

Dag 10:

Transfer naar de luchthaven van Danang voor de ochtendvlucht naar Nha Trang. Transfer naar het Asia Paradise hotel voor 2 nachten, waar u kunt uitrusten van de inspannende rondreis. Rest van de dag ter vrije besteding.


Dag 11:

Gehele dag ter vrije besteding in uw strandhotel. U kunt ook een uitstapje maken naar de warmwaterbronnen of per veerboot naar één van de eilandjes voor de kust waar u uitstekend kunt snorkelen.

Dag 12:

U reist per auto naar de Hillresort Dalat, via de Po Klong Garai Towers en de Ngoan Muc pas. De natuur is prachtig en u zult zich dan ook niet vervelen tijdens de reis. U verblijft 1 nacht in het Ngoc Lan Hotel met uitzicht over het meer. Bezoek het Koninklijk paleis Boa Dai en de lokale markt op eigen gelegenheid.

Dag 13:

Na het ontbijt reist u per auto door naar Ho Chi Minh, bij de meeste mensen bekend als Saigon. U verblijft 2 nachten in het Sapphire hotel.

Dag 14:

U bezoekt olv een gids het Reunificatie Paleis (waar de presidenten van Zuid Vietnam voor 1975 hebben gewoond), de Franse Notre Dame Kathedraal, dit is de grootste kerk ooit gebouwd in het Franse rijk), het Hoofdpostkantoor, ontworpen door Gustav Eiffel en het museum van Ho Chi Minh, met veel aandacht voor de oorlog. Ook is een bezoek aan de Cholon (Grote Markt), dit is de Chinese Wijk met de Binh Tay markt, en de Thien Hau en Giac Vien Pagodes inclusief.

Dag 15:

U reist naar An Binh eiland bij Binh Long in de Mekong Delta. Per boot bezoekt u een drijvende markt bj Cai Be en ziet u het leven op en langs de Mekong. U overnacht bij Vietnamezen thuis in een homestay. De lunch én het diner is inclusief.

Dag 16:

Per boot en te voet bezoekt u de fruittuinen van Cai Rang. In deze fruittuinen groeien exotische vruchten als longans, nangka's, rozenappels en citrusvruchten. Op weg naar Chau Doc stapt u weer in een bootje en bekijkt een plattelandsdorpje waar de Cham mensen wonen en vissen. U verblijft in het statige Victoria hotel aan de rivier voor 1 nacht.

Dag 17:

U reist verder met een toeristenboot Hang Chau over de grens van Cambodja naar de hoofdstad Phnom Penh. Transfer naar het Ohana hotel, een mooi authentiek hotel voor 2 nachten.

Dag 18:

U reist per tuktuk met gids naar het bekende Tuol Sleng museum waar de genocide van Cambodja heeft plaatsgevonden. Vervolgens bezoekt u het Keizerlijke paleis met de Zilveren pagode. In de namiddag rijdt u langs de Killing Fields en u bezoekt op de weg terug nog een lokale markt.

Dag 19:

U reist per auto naar Siem Reap.
Onderweg stopt u in Skuon dat bekend staat voor gefrituurde tarantulla spinnen! Lunch op eigen gelegenheid in Kamong Thom en u brengt een bezoek aan de oude brug van Kampong Kdei, het is de nog best bewaarde brug uit de Angkor periode. U overnacht 3 nachten in het Royal Empire hotel.

Dag 20:

Vandaag bezoekt u de tempels van de kleine rondgang per tuktuk en met gids: de Angkor Wat, de Angkor Thom, de Bayon, de Bhaphuon, het terras van de Olifanten en de Lepra Koning en u sluit af met de Ta Phrom.
Angkor Wat, u kunt hier een uitgebreide wandeling maken om het complex heen, zo krijgt u een idee van de enorme omvang.
Angkor Thom, vertaald Grote Stad, is bekend van de gezichten van de Koning. Het heeft 5 poorten en een Straat der Reuzen over de gracht. De Bayon Tempel die er pal achter ligt is een tempelberg van 3 verdiepingen en een buitengalerij. De Bhaphuon Tempel, vertaald: Koperen Toren, was het middelpunt van de stad van de koning. Vanaf het Terras van de Olifanten namen de koninklijke leden processies, parades en spelen op het Grote Plein ervoor waar. Het Terras van de Leprakoning is genoemd naar het beeld dat daar heeft gestaan van de stichter van Angkor. Hij is aan lepra gestorven. De Ta Phrom wordt ook wel de Jungle tempel genoemd door de vele boomwortels die in de tempel zijn doorgegroeid. Het is een ongelofelijk schouwspel! De Preah Kahn, vertaald: Heilig zwaard, is gebouwd rond 1230 na Chr. ter ere van de vader van de vorst. Het is één van de grootste complexen en het heeft ook een Straat der Reuzen, net als de Angkor Thom. De zonsondergang bij Phnom Bakheng is een mooie afronding van uw dag indien u nog tijd over heeft. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

Dag 21:

Vanmorgen haalt de chauffeur u op en bezoekt u de Bantey Srei en Banteay Samre. Deze eerste tempel, vertaald het Citadel van de vrouwen, ligt op 45 km afstand van Siem Reap. Gebouwd rond 1000 n. Chr. was dit oorspronkelijk een Shiva tempel. Beide tempels zijn goed bewaard gebleven. De Bantei Samre is later gebouwd, rond 1175 na Chr. en is zeker de mooiste gelijkvloerse tempel in de stijl van Angkor Wat. Op de reliëfs zijn scenes uit de Visjnoe-Krischna legenden te zien. Vervolgens reist u weer terug naar uw hotel.Dag 22:

Vrije dag, tot 12.00 uur kunt u gebruik maken van uw kamer. Transfer naar de luchthaven voor uw avondvlucht terug naar huis.

Dag 23:

Aankomst in de morgen op Schiphol.

Your stay

de Souriant CentralDit boutique hotel (voormalig: May de Ville Legend) is gelegen in het Oude Kwartier in Hanoi bij het Hoan Kiem meer en de Franse wijk. De faciliteite... meer info more info Informations supplémentaires
Bai Tho JunkEen comfortabele hut met eigen faciliteiten op deze nagebouwde jonk staat voor u klaar! De lunches en diners worden uiterst smaakzaam voor u berei... meer info more info Informations supplémentaires
Thanh Lich Royal Boutique hotel Het boutique hotel is zeer sfeervol ingericht en ligt zeer centraal in het centrum. Het hotel biedt een 24-uur roomservice, gratis wifi in alle kamers... meer info more info Informations supplémentaires
Little Hoi An Boutique Hotel Dit centraal gelegen boutique hotel biedt een 24-uur roomservice en gratis wi-fi in alle kamers aan. Het beschikt over 30 kamers, allemaal smaakvol in... meer info more info Informations supplémentaires
TTC Doc Let Resort PremiumDit 4-sterren hotel-resort is prachtig gelegen 50 km. ten noorden van Nha Trang op 600 m. eigen privé-strand. Er zijn ruime kamers en zeezicht bungalo... meer info more info Informations supplémentaires
TTC Dalat Ngoc Lan HotelIdeaal gelegen in het hart van Dalat met uitzicht over het Xuan Huong meer biedt dit 3-sterren+ hotel veel comfort en luxe. De 91 kamers beschikken ov... meer info more info Informations supplémentaires
Victoria Chau DocDit prachtig gelegen hotel aan de rivier bij Chau Doc is ongekende luxe! De 92 kamers, verspreid over 4 verdiepingen, bieden een warme indruk met mode... meer info more info Informations supplémentaires
Sonalong Boutique Village & Resort Gelegen in een rustige woonwijk op loopafstand van het centrum en de winkelstraten is dit boutique hotel een oase van rust. Er is 24 uur roomservice e... meer info more info Informations supplémentaires
BangkokBangkok is de hoofdstad van Thailand en met ruim 10 miljoen inwoners ook de grootste stad. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Chao Phraya rivier, dicht bij de Golf van Thailand.

Bangkok staat bekend om de vele paleizen en boeddhist... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Cai Be drijvende markt (Mekong delta)
Can ThoCan Tho is de grootste stad van de Mekong delta en behoort tot de fraaiste bestemmingen in het zuiden. Het is een belangrijk verkeersknooppunt en een landbouwcentrum. Vanuit hier kunt u prachtige uitstapjes maken per boot naar Vinh Long en de drijven... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Cha-AmCha Am is een kustplaats aan de westzijde van de Golf van Thailand en ligt op ongeveer 170km van Bangkok.

Cha Am heeft het langste witte zandstrand van Thailand, ideaal voor een lekkere lange strandwandeling. Het is ook makkelijk om een lekkere ru... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
ChampasakChampasak, gelegen aan de Mekong rivier, is niet zo'n ontzettend populaire stad. Het was vroeger de hoofdstad van een koninkrijk, maar is nu slechts een langgerekte plaats aan de rivier. Toeristen komen hier vooral om een bezoek te brengen aan het Wa... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Chau DocDeze drukke handels en grensplaats is voor vele toeristen een doorhaven tussen Vietnam en Cambodja. Er is een bedrijvige markt aan de rivier en de huizen zijn op palen gebouwd ivm met het steeds veranderende waterpeil. Door de overheersing van lokale... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
DalatDalat ligt in het zuiden van Vietnam en is omringd door bergen.

Door deze ligging in de bergen wordt de stad ook wel de 'stad van de eeuwige lente' genoemd. De temperatuur komt vrijwel nooit boven de 24 graden en ook niet beneden de 15 graden! Do... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Halong BayHalong Bay is een adembenemend mooie kustplaats in het noorden van Vietnam. Vlak voor de kust rijzen bijna 2000 kalkstenen eilandjes uit het kraakheldere water omhoog!

De legende gaat dat de eilanden zijn ontstaan toen buitenlandse troepen Vietnam... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
HanoiHanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft deze rol al ruim 1000 jaar! De stad is tijdens de Vietnam oorlog gebruikt als uitval basis door de communistische beweging in Noord-Vietnam onder leiding van Ho Chi Minh. Deze wonnen uiteindelijk de oorlog m... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Ho Chi Minh CityHo Chi Minh City, vroeger Saigon, was de hoofdstad van Zuid-Vietnam. De stad is vernoemd naar de leider van Noord-Vietnam, die door het veroveren van de stad het land weer verenigd heeft. Ho Chi Minh City is erg verwesterd, maar heeft nog genoeg Viet... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Hoi AnHoi An is een prachtige plaats aan de Oostkust van Vietnam. De stad heeft zich jarenlang als handelshaven ontwikkeld. Uit alle gebieden kwamen handelaren hier naartoe met hun producten. Vanuit Hoi An werd vooral zijde geëxporteerd. Vandaag de dag zij... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
HuéHué is een stad die bruist van cultuur. Het was van 1802 tot 1945 de hoofdstad van de Nguyen dynastie.

De stad heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Vietnamoorlog. Het centrum werd in 1968 verwoest door bombardemen... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Luang PrabangLuang Prabang ligt ten noordwesten van Vientiane. Het is maar een klein stadje met ongeveer 30.000 inwoners, maar staat ondanks dit kleine formaat toch op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Omdat het plaatsje maar zo klein is kunt u het makkelijk ... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Nha TrangNha Trang is een bruisende kustplaats aan de Oostkust van Vietnam.

Nha Trang betekend 'wit huis' en is vernoemd naar het enige witte huis dat aan het begin van de 19e eeuw aan deze kustlijn stond. Het was het huis van dr. Yersin, een beroemd biol... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
PaksePakse ligt in het zuiden van Laos en ligt aan de Mekong en de Se Don rivier. Pakse is de hoofdstad van de provincie Champassak.

De stad ligt te midden van bergen en rijstvelden. Als u wilt zien hoe de lokale bevolking hier leeft dan moet u naar e... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Phnom PenhPhnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. De stad ligt in het zuidoosten van het land bij de samenvloeiing van de rivieren de Mekong en de Tonlé Saprivier.

Van 1886 tot 1953 was Phnom Penh onderdeel van de Franse kolonie. Het was één van de mooiste... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Siem ReapSiem Reap ligt in het Noord-Westen van Cambodja.
Ondanks dat het een van de armste regio's in Cambodja is, is het misschien wel de regio die het rijkst is aan cultuur en natuur.

Zo vindt u op slechts enkele kilometers afstand van Siem Reap het T... Meer infoMore infoInformations supplémentaires
Vinh LongVinh Lonh was in de koloniale tijd een belangrijke missiepost. Hieraan herinnert o.a.de Franse Katholieke kerk nog aan. In de buitenwijk staat de eenvoudige, maar sierlijke Van Thanh Mieuw Tempel uit 1866 die gewijd is aan Confucius. Tijdens een boot... Meer infoMore infoInformations supplémentaires